Energiecafé in Leek op 30 oktober  

LEEK – De gemeente Leek organiseert samen met de bedrijven SLIM Wonen Westerkwartier een tweede Energiecafé in Leek en wel op donderdag 30 oktober 2014 om 19.30 uur in Sportcentrum Leek.

Na het succesvolle energie café in Zevenhuizen kunnen nu ook huiseigenaren in Leek informatie en praktische tips krijgen over het energiezuiniger en comfortabeler maken van de eigen woning. In woningen gebouwd voor 1990 is vaak nog veel energiewinst te behalen, bijvoorbeeld omdat ze niet (helemaal) geïsoleerd zijn of een oude cv-installatie hebben. Voor de nieuwere woningen zijn er mogelijkheden om na te isoleren of om zelf energie op te wekken met bijvoorbeeld zonnepanelen.

 

Na een welkom door wethouder Hans Morssink geeft Charlie Kock een presentatie over de energierenovatie van zijn eigen woning. Daarna zullen de deelnemende bedrijven een presentatie geven over  mogelijkheden om uw woning aan te pakken. In de  laatste presentatie worden de financiële voordelen en mogelijkheden besproken.

 

Energiemarkt

Na de presentaties kunnen belangstellenden advies en productinformatie krijgen van de SLIM Wonen Westerkwartier bedrijven uit de gemeente Leek. Er zijn bouwbedrijven, een allround bouwkundig adviesbureau, een bureau gespecialiseerd in warmtebeelden en het opsporen van warmtelekken en een bedrijf met zonnepanelen en duurzame verwarmingshaarden.

 

Kortingsactie!!

Belangrijk bij energiebesparing is het weten waar uw besparingskansen liggen. De SLIM bedrijven hebben hiervoor een Quickscan ontwikkeld. De Quickscan brengt eerst de huidige bouwkundige staat van uw woning in beeld. Vervolgens geeft de Quickscan aan welke maatregelen er getroffen kunnen worden, wat de kosten hiervan zijn en wat de maatregelen aan energiebesparing oplevert.

 

De Quickscan is er in drie varianten, de basisvariant, de basisvariant + warmtebeeldfoto’s  en de basisvariant + blowerdoormeting (geeft aan waar warmte-luchtlekken zitten). Voor al deze varianten geldt dat er een korting wordt gegeven van maar liefst 50%. Let wel, de korting geldt voor de eerste 20 adviezen en loopt tot eind 2014.

De avond wordt gehouden in Sportcentrum Leek aan de Schelp 35 en vindt plaats in het kader van Slim Wonen Westerkwartier. Dit is een samenwerkingsverband van de vier Westerkwartiergemeenten om bewoners te helpen energiezuiniger te wonen. De toegang is gratis.

 

Belangstellenden kunnen zich opgeven per e-mail op [email protected].

   
Back to top button