Ongeval met auto en busje op de A7 bij Leek zorgt voor file (Video)

LEEK – Dinsdagmiddag net voor het spitsuur is er op het viaduct ter hoogte van afslag Leek een ongeval gebeurt met een auto en een busje. De hulpdiensten waren in grote getallen aanwezig gekomen om de slachtoffers te helpen. Vermoedelijk heeft de bestuurder in de auto te laat door gehad dat er voor hem geremd werd en is toen hard tegen de achterkant van het busje geknald.

Door de klap begon de auto te tollen en kwam achterste voren tot stilstand. De chauffeur van het busje is doorgereden tot de vluchtstrook en heeft de bus daar stil gezet, ook voor hem is een ambulance ter plaatse gekomen. Zowel de bestuurder van de auto als die van het busje zijn gestabiliseerd en vervolgens vervoerd naar het ziekenhuis voor nader onderzoek.

Rijkswaterstaat heeft samen met de politie de A7 afgesloten en de auto’s via de vluchtstrook richting de afrit begeleid zodat de hulpdiensten veilig hun werk konden doen. Doordat de A7 enige tijd afgesloten was ontstond er al snel een lange file vanaf Groningen naar Drachten, er stond ongeveer 12 kilometer file en er was zo’n 1,5 uur vertraging. De VOA heeft het ongeval in kaart gebracht en markeringen op de weg gezet voor nader onderzoek. Rond zes uur is de weg weer vrij gegeven voor het verkeer.

Foto’s/video: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

   
Back to top button