Hotel Leek nog voor de jaarwisseling plat

LEEK – De gemeente Leek heeft besloten Hotel Leek te slopen. Dit naar aanleiding van de huuropzegging door uitzendbureau Friesenpersoneel. Het is de bedoeling de sloop nog voor de jaarwisseling uit te laten voeren. De op het terrein aanwezige bomen worden hierbij zo veel mogelijk behouden. De voorbereidingen op de sloop zijn inmiddels in gang gezet.

De afgelopen jaren is Hotel Leek gebruikt voor de huisvesting van buitenlandse werknemers. Deze mensen werkten bij vleesverwerker Beusmeat. Onlangs heeft Beusmeat alle contracten van buitenlandse werknemers beëindigd vanwege de teruggelopen omzet. Uit overleg met de directie van Beusmeat is gebleken dat er op korte termijn geen marktherstel wordt verwacht. De behoefte aan huisvesting van buitenlandse werknemers voor Beusmeat is daarom voorlopig niet meer aan de orde. Omdat het gebouw in slechte staat verkeert, heeft de gemeente besloten nu tot sloop over te gaan.

De gemeente Leek heeft al lange tijd de wens de uitstraling van de entree van Leek te verbeteren. De komende tijd worden de mogelijkheden om de locatie Hotel Leek op een kwalitatief hoogwaardige wijze in te vullen nader verkend. Gelet op de huidige marktomstandigheden is het onzeker op welke termijn herontwikkeling plaats gaat vinden. In afwachting van ontwikkeling zal de locatie Hotel Leek op een passende wijze worden ingericht en onderhouden.

De gemeente Leek is op dit moment nog in gesprek met Friesenpersoneel over de eventuele consequenties van deze ontwikkeling voor de bouwplannen van een pension aan de Diepswal 46. De verwachting is dat hierover in de tweede helft van november meer duidelijkheid gegeven kan worden.

Foto: Google Maps

   
Back to top button