Milieuboer neemt kleine elektrische apparaten en frituurvet mee

LEEK – Sinds enige tijd kunnen kleine elektrische apparaten meegegeven worden aan de milieuboer in de gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn. Hieronder vallen apparaten zoals een föhn, boormachine, scheerapparaat, mixer, strijkijzer, radio, cd-speler of computer (inclusief beeldscherm).

Het gaat om handzame apparatuur, die door de medewerkers gemakkelijk meegenomen kan worden. Bij twijfel kunt u bellen met HRM, telefoon 0594-51 68 39.

Frituurvet

Ook is het mogelijk om gebruikt frituurvet mee te geven aan de milieuboer. Dit vet kunt u na gebruik teruggieten in de oorspronkelijke verpakking en goed gesloten aanleveren. Doel van de gescheiden inlevering van afvalstoffen is het hergebruik van deze materialen als grondstof voor nieuwe producten. Bovendien verdwijnt er zo minder afval in de grijze container, waardoor kosten worden bespaard.

 

Zakken vullen met de milieuzak app 

Vrijdag 26 september 2014 gaven de verantwoordelijke wethouders van de vier Westerkwartier­gemeenten (Grootegast, Leek, Marum, Zuidhorn) het startschot voor de campagne ‘Met hetzelfde gemak gooi je het in de milieuzak’. De campagne is bedoeld inwoners te bewegen hun afval nog beter te scheiden bij de bron.

Game

Tijdens de start is het Milieuzakspel ‘Zakken vullen’ geïntroduceerd. Via deze app leert men spelenderwijs welke materialen in de milieuzak thuishoren. Spelers worden uitgedaagd zo snel mogelijk de milieuzakken te vullen met plastic materiaal en melk- en sappakken. Daarna moeten ze in zo kort mogelijke tijd de milieuzakken in de vuilnisauto schieten.

Dit spel is tot en met de kerstvakantie online. Begin januari maken de gemeenten de hoogst scorenden (uit het Westerkwartier) bekend. De winnaar ontvangt een mooie tablet.

App

‘Zakken vullen’ is gratis beschikbaar via Google Play Store of de App Store. Daarnaast is het online te spelen via de website www.milieuzak.nl.

De App is te vinden via de volgende links:

Apple store/ Itunes

Google Play

Internet

 

 

 

   
Back to top button