OWK 1 trekt aan het langste eind na thriller tegen Wordt Kwiek

JUBBEGA/OOSTWOLD – Zondag 16 november, de avond dat het voor Guus Hiddink erop of eronder wordt. Op het moment van schrijven moet deze wedstrijd van ons Oranje nog beginnen, dus ik tik maar snel even een verslagje om daarna voldaan op de bank te ploffen en te zien hoe het Nederlands elftal zich gaat presenteren.

En voldaan ben ik. Vandaag stond namelijk de wedstrijd tegen Wordt Kwiek op het programma voor de hoofdmacht van OWK. Uit in Jubbega zou dit een lastige pot worden, aangezien Wordt Kwiek een stugge tegenstander is met een aantal prima schutters. Het devies van tevoren was dan ook om de druk op de heren te houden, en de dames de aangeef zo moeilijk mogelijk te laten maken. Een belangrijke taak voor het collectief dus, om met zijn allen de schutters van WK het scoren te beletten.

Net als vorige week oogde OWK scherp en alert, en dat bleek ook uit het scorend vermogen. In no time stonden er 7 goals op het scorebord en de korf werd lekker gevonden door beide aanvalsvakken. Wat echter wel een groot verschil was met vorige week was het feit dat WK ook een stuk makkelijker scoorde, waardoor OWK geen gat kon slaan en de score gelijk op ging.

Doordat er in het collectief verdedigen toch nog enkele foutjes werden gemaakt aan de kant van de Oostwolders bleef Wordt Kwiek goed bij en pakte tegen de rust aan zelfs een voorsprong, waardoor OWK met een 11-10 achterstand de kleedkamer opzocht.

In de rust spraken we af dat we met zijn allen scherper moesten zijn en werden bepaalde afspraken aangescherpt, deze wedstrijd hoefde absoluut niet verloren te worden.

De tweede helft begon dan ook feller en scherper, en ondanks dat Wordt Kwiek al snel de korf weer wist te vinden raakte de ploeg uit Oostwold geen moment van slag. Zelfs na een achterstand van 4 punten bleven de Oostwolders knokken voor elke meter, en via een 15-12 stand werd er een 16-16 en 17-17 score bereikt. Op dit punt besliste OWK de wedstrijd, door twee mooie afstandsschoten en een strafworpje te benutten. Uiteindelijk werd deze wedstrijd in de laatste minuten dus beslist op een 17-20 stand in het voordeel van OWK.

Een lastige pot zou het worden, en een lastige pot werd het dus ook. Maar door strijd, passie en bij vlagen uitstekend korfbal liet OWK zien dat we niks cadeau geven dit seizoen. Volgende week zullen we dezelfde strijdlust moeten tonen in de thuiswedstrijd tegen Vitesse, om mee te blijven doen om de bovenste plekken in deze tweede klasse. We kunnen dan ook alle support gebruiken in deze wedstrijd, dus komt allen en schreeuw ons naar de overwinning! Vanaf 13:00 zal de Topsporthal rood-wit gekleurd zijn, met eerst de wedstrijd van OWK 3, en daarna om 14:30 de wedstrijd van OWK 1. En vergeet ons tweede team niet, dat op zaterdagavond thuis speelt om 18:15!

En dan is het nu tijd om daadwerkelijk de bank op te zoeken en, zoals ik al zei, voldaan te gaan zien hoe het Nederlands elftal de wedstrijd tegen Letland. Want na het actief sport bedrijven is het toch ook wel leuk om ditzelfde passief te doen met een bordje eten op schoot.