Weer geen punten voor Sparta 1

ZEVENHUIZEN – Afgelopen zaterdag stond voor de Gebroeders Brink-formatie de wedstrijd tegen CSL uit Britsum op het programma. CSL wist ook de eerste wedstrijd niet te winnen en het zou dus wel eens een spannende wedstrijd kunnen worden. Nadat spelers aan het publiek waren voorgesteld floot scheidsrechter Faber voor aanvang van de wedstrijd.

Sparta kwam net als de week ervoor direct op achterstand. Maar ook nu wisten de Zevenhuisters de stand weer gelijk te trekken en zelfs op voorsprong te komen. De doelpunten vielen aan beiden kanten snel en dit resulteerde na 10 minuten spelen in een 4-4 tussenstand. Na deze goede periode zakte het spel in. Veel verdedigende fouten zorgde ervoor dat de Friezen een gat van drie doelpunten konden slaan en zelfs nog voor rust uit konden lopen naar een 6-10 voorsprong.

In de rust werd er opgehamerd om de verdedigdende fouten eruit te halen en het aanvallende spel rustig op te zetten. Sparta slaagde er niet in om de tweede helft dichterbij te komen. Direct na rust wist CSL de korf drie maal te vinden en liep uit naar 6-13. De Spartanen wisten nog eenmaal aan te haken tot 9-13, maar daarna speelde CSL de wedstrijd uit wat resulteerde in een 12-20 nederlaag voor de Zevenhuisters.

Volgende week wordt er in Groningen gespeeld tegen De Parabool, aanvang van deze wedstrijd 13:45 uur.