Prijsuitreiking voor mooiste kunstwerk van plastic afval

WESTERKWARTIER – Vrijdag 21 november 2014 worden de prijswinnende scholen bekend gemaakt van de wedstrijd voor het mooiste kunstwerk van afvalmaterialen. Om 10.15 uur verwelkomt wethouder Mark de Haan van de gemeente Grootegast in het gebouw van Penta Primair (Hoofdstraat 44, 9861 AJ  Grootegast) vier scholen uit het Westerkwartier, die door de jury genomineerd zijn.

Het zijn CBS De Tweesprong uit Leek, CBS De Rietstek uit Kommerzijl en CBS Het Anker uit Zuidhorn. Ook de GBS Johannes Bogerman uit Grootegast is aanwezig. Deze school maakte voor Sint Maarten lampions van afvalmaterialen.

Bij de prijsuitreiking is mascotte Bob van de milieuzakactie aanwezig.

Jury

De jury maakt bekend hoe de prijzen over de scholen worden verdeeld. De winnende school ontvangt een geldbedrag van € 200,-. De deskundige jury bestaat uit beeldend kunstenaar Gert Sennema, wethouder Mark de Haan, Menzo de Groot van NDCE (Stichting Natuur-, Duurzaamheids- en CultuurEducatie) en een vertegenwoordiger van Hoeksema’s Regionale Milieudiensten.

De kunstwerken worden enkele weken in de verschillende gemeentehuizen in het Westerkwartier tentoongesteld.

Aandacht voor scheiden afval

De wedstrijd is uitgeschreven om aandacht te vragen voor het beter scheiden van huishoudelijk afval. Veel materialen kunnen nog weer worden hergebruikt en daarom is het van belang dat inwoners weten welke materialen zij in de milieuzak kunnen afleveren aan de milieuboer.

   
Back to top button