Sinterklaas en zijn pieten aangekomen in Leek (Foto’s)

LEEK – Zaterdagmiddag was het eindelijk zo ver, na lang wachten kwam Sinterklaas en zijn pieten rond half twee aan in de haven van Leek. Samen met de hoofdpiet en zijn assistenten zat Sinterklaas op pakjesboot 7. Na een rondje in de haven werd de boot aan wal gelegd en kwam Sinterklaas van de boot af.

Nadat de burgemeester Sinterklaas begroet had zijn ze samen langs de vele kinderen gelopen richting de weg. Na het vele handjes schudden en tekeningen aan nemen kwamen ze bij mede organisator Siep aan die Sinterklaas al op wachtte. Daar is door de burgemeester en Sinterklaas iedereen verwelkomt bij de intocht van 2014. Vervolgens is Sinterklaas samen met de hoofdpiet en de burgemeester in een koets gestapt waarmee ze door het centrum van Leek zijn gereden. Langs de route stonden duizenden kinderen met hun opa, oma, vader, moeder, vriendjes en vriendinnetjes te wachten totdat Sinterklaas langs kwam.

Na de tocht heeft iedereen zich in het midden van het centrum verzameld voor een grote trailer waar Sinterklaas een toespraak ging houden en een aantal kinderen mopjes, liedjes zingen en verhaaltjes gingen vertellen. Dans pieten gingen dansjes doen en de vreemde pieten lieten verschillende begroetingen zien aan het publiek. Na ongeveer een uur moesten Sinterklaas en de pieten vertrekken om de cadeautjes voor in de schoenen van de kinderen voor te bereiden.

Voor meer foto’s van de intocht bekijk ons album hier.

Foto’s: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

 

   
Back to top button