Kv Sparta speelt 1-1 gelijk tegen Groningse club De Parabool

GRONINGEN/ZEVENHUIZEN – Op zaterdag 22 november ging Sparta op bezoek bij de Groninger studenten van De Parabool. De laatste keer dat de ploegen elkaar troffen was in 2009 in de 3e klasse. Dit seizoen stonden de ploegen voor het eerst tegenover elkaar.

Het begin was voor de thuis ploeg die uit de startblokken schoten. 2 goals in 2 minuten zorgde voor de eerste vakwisseling. Sparta had hier direct antwoord op en trok de stand weer gelijk. Weer was het De Parabool die 2 los kwam waarna wederom de Zevenhuister ploeg de stand gelijk trok. Tot 6-6 gaan de scores over en weer waarna Sparta de studenten op een eerste achterstand trakteert. Het gevolg is een 8-11 ruststand. In de 2e helft is het Sparta dat de druk goed op de ketel houdt en de studenten het na kijken geeft. De Gebr. Brink formatie pakt in de 2e helft een voorsprong van 7 punten en kan de wedstrijd gecontroleerd uit spelen en binnen halen. Eindstand 16-20.

Sparta, dat nog geen goed seizoen kent tijdens haar terugkeer in de 1e klasse, reisde af met de selectie naar Groningen om daar 2 teams van de Parabool te bestrijden. Sparta 2 wist te winnen van De Parabool 4 in de ochtend waarna om 13.45u De Parabool 1 – Sparta 1 begon onder leiding van Henk Bakker.

De Studenten, die 4 punten uit 2 duels hadden, begonnen scherp. In korte tijd stond er 2-0 op het scorebord en moesten de Spartanen in de achtervolging. Door goed opgezette aanvallen bleef de bal lang in het bezit van de Zevenhuister aanval. Dit resulteerde in 2 goals van de Rood – Zwarten in korte tijd.

Het 1e aanvalsvak van de Groninger ploeg bleek scherp te zijn aan het begin van de wedstrijd. In no-time werd de voorsprong weer hersteld door 2 keer doel te treffen van afstand. Sparta liet De Parabool te makkelijk haar gang gaan in het begin van de wedstrijd en moest er voor gaan zorgen dat de druk werd opgevoerd om erger te voorkomen in de begin fase.

Sparta hield de druk aanvallen wel op de thuisploeg en reageerde vrijwel direct met de 4-3 van afstand. De verdediging had inmiddels de boel beter onder controle en dit gaf de aanval van Sparta meer tijd en rust om de stand gelijk te trekken. Waar De Parabool nog een strafworp mist voor de 5-3 is het even later van afstand aan de andere kant wel weer raak en staan de ploegen na 13 minuten weer naast elkaar: 4-4.

Na 10 minuten droog te hebben gestaan krijg De Parabool opnieuw een kans vanaf 2,5 meter en die wordt deze keer wel benut. Net als de vorige achterstanden reageert ook nu weer Sparta vrij vlot door zelf weer een bal door de mand te gooien. Tot 6-6 blijven de afstandschoten vallen aan beide kanten.

Na 21 minuten alleen gelijk en achter te hebben gestaan was het Sparta dat nu de eerste voorsprong zou pakken in de wedstrijd. De druk werd er direct goed op gezet door de Zevenhuister ploeg. Via 6-7, 6-8 namen de Spartanen een 6-9 voorsprong richting het einde van de 1e helft. Nog een aantal afstandstreffers voor beide ploegen zette de stand op 8-11 bij rust.

Om De Parabool niet terug te laten komen in de wedstrijd was het van belang om de 2e helft goed, maar niet gehaast, te beginnen. De aanvallen van Sparta bleven verzorgd in het begin van de 2e helft en dit gaf het gewenste resultaat. Van 8-11 konden de Spartanen in korte tijd door drukken tot 8-14. Zo was het eerste grote gat van 6 goals geslagen in het voordeel van Sparta.

De Parabool liet zien dat het nog niet verslagen was en kon nog eenmaal terug komen tot 4 goals. Door weer tweemaal van afstand dol te treffen kwam de gastheer terug tot 10-14.

Sparta pakte de draad weer op en begon zo te werken aan haar grootste voorsprong van de wedstrijd. Van 10-14 werd de grootste voorsprong van 8 goals behaald middels een 10-17, 11-18 en uiteindelijk 11-19 voorsprong. Hierna lieten de Spartanen het wat lopen. De Parabool bleef door korfballen en maakte hier ook goed gebruik van. 3 goals op rij bracht de opmars van de studenten op 14-19. Sparta reageerde nog eenmaal van afstand en de wedstrijd was gespeeld. Via 14-20 benutte De Parabool de minder geconcentreerde verdediging van Sparta en zette zo de eindstand op 16-20.

Een dik verdiende overwinning voor Sparta die tevens de eerste 2 punten betekenen in deze zaalcompetitie. Komend weekend verplaatst het strijd toneel zich weer naar de Topsporthal in Leek waar in de thuiswedstrijd om 18.00u de titelstrijd al los barst voor Sparta 2 tegen Harkema 3. Deze titel kraker wordt gevolgd door het ‘kelder duel’ tussen Sparta en ROG. Beide teams kunnen de steun weer goed gebruiken en de selectie heet u ook van harte welkom in de Topsporthal.