OWK 2 Verzuimt te scoren en laat belangrijke punten liggen tegen ZKC’19

LEEK – Nadat de kruitdampen van de gewonnen wedstrijd van het 3e waren opgetrokken was het tijd voor OWK 2 om de arena van de Rodenburghal te betreden in hun wedstrijd tegen ZKC’19.

Vooraf was duidelijk dat ZKC 1 punt onder de ploeg uit Oostwold stond, dus wanneer er gewonnen werd werd het gat met de onderste 3 ploegen vergroot, bij verlies moest het 2e ZKC aan zich voorbij laten gaan. Zaak om scherp te beginnen aan de wedstrijd en van begin af aan initiatief te nemen dus.

Het begin van de wedstrijd was voor OWK, Er werd meteen 2x gescoord, maar ZKC kwam terug tot 2-2 in de 10e minuut van de wedstrijd. Daarna was het stuivertje wisselen wat betreft doelpunten, tot 5-5 werd er om en om gescoord. Voor rust sloeg ZKC echter een gaatje van 3 waardoor de kleedkamers werden opgezocht met een 5-8 stand.

In de tweede helft had OWK zeer veel pech met de afronding van de schoten, terwijl ZKC makkelijker de korf vond. Het spel van OWK was in de 2e helft zeker niet minder dan dat van ZKC, alleen ZKC maakte de doelpunten wel, waar bij OWK de doelpunten maar niet vielen. Hierdoor liep ZKC gestaag uit naar een 7-12 voorsprong. OWK deed wat het kon maar de doelpunten vielen niet en hierdoor werd de wedstrijd afgesloten met een teleurstellende 8-14 nederlaag.

Al met al een pechmiddag voor OWK 2, Het spel was zeker niet slecht, alleen de afronding mistte.

Door dit verlies staat het 2e nu op een 5e plaats met 4 punten. Het is in het vervolg van de competitie zaak om in elk geval Vlug en Vaardig en TFS onder hen te houden om zo handhaving in de 2e klasse te behalen. Maar ook een 3e plaats ligt nog in het verschiet, omdat ZKC en Wez Handich respectievelijk  1 en 2 punten voorsprong hebben. De koppen in dit jonge team zullen allemaal dezelfde kant op moeten, de wil en de inzet is aanwezig, dan zullen de goede resultaten ook volgen!

Aanstaande zondag spelen 1e 2e en 3e weer hun wedstrijden in de Rodenburghal, ditmaal als uitspelende ploeg tegen Rodenburg. Wees welkom!