Rotak 1 op avontuur in Friesland

LEEK/OUDEGA – De tafeltennissers van Rotak 1 gaan deze competitie de grens over: zij zijn ingedeeld in de Friese poule. Vrijdagavond was de aftrap in Oudega tegen ODI 1. Rotak begon onwennig Jan Dijkstra en John Boonstra verloren kansloos hun eerste partij.

Het was Lex Bruijn die moeizaam het eerste punt binnensleepte door te winnen in vijf games van E. Cramer (8-11, 8-11, 11-9, 11-6, 7-11). Het dubbel ging dik verloren met als gevolg een 3-1 achterstand. Jan had het vervolgens zeer zwaar tegen J. Zeeders: de eerste 2 games gingen met 11-8 verloren. Hierna wist Jan knap het tij te keren, hij werkte 2 matchpoints weg en wist uiteindelijk de overige 3 games naar zich toe te trekken (6-11, 10-12, 10-12). Lex verloor hierna kansloos in drieën van A. Baarda en John verloor van Cramer.

Met de tussenstand van 5-2 zag het er derhalve niet al te best uit. Rotak heeft echter al vaker laten zien over een stevige veerkrachtigheid te beschikken, zo ook deze avond. Lex liet in 3 games Zeeders kansloos en vervolgens sloeg Jan in een spannende partij E. Cremer van tafel. John zorgde voor een daverende verrassing door een zinderende partij te spelen tegen kopman Baarda. Baarda had geen vat op de service van John en John wist de partij in 5 games binnen te drukken (9-11, 11-5, 11-13, 11-4, 8-11). Hierdoor stond er na afloop een zeer verdienstelijke 5-5 op het scorebord! Het Friese avontuur is voor Rotak goed begonnen!

   
Back to top button