Zevenhuister korfballers verliezen in Beijum

BEIJUM/ZEVENHUIZEN – Afgelopen weekend was de return tegen ROG in Groningen. In het eerste kwartier deden beide ploegen weinig voor elkaar onder.  Het verschil werd niet meer dan 1 goal en de voorsprong werd afgewisseld door beide teams.

Na een 5-4 tussenstand konden de Groningers een eerste gaatje slaan met de Zevenhuister korfballers, 7-4. Hierna slaagde Sparta er niet in om zelf voldoende goals te maken om aansluiting te krijgen met Rog. De Groningers krikte de scores tot de rust nog wat op tot een stand van 11-5. De 2e helft begon Sparta fel in de verdediging, maar dit kon niet omgezet worden in goals in het aanvalsvak. Rog breidde de stand uit tot de grootste voorsprong van de dag, 14-5. Met nog een dikke 17 minuten bleven de Spartanen strijdbaar en dit resulteerde in een aantal goals. Met 8 minuten op de klok werd de stand op 15-10 gezet en was er nog hoop en een relatief goede afloop. In de laatste 5 minuten konden de Zevenhuisters niet dichterbij komen dan 4 punten achterstand. De laatste bal viel nog door de mand aan Groninger zijde en bepaalde de eindstand op 17-12.

Op de laatste zaterdag van januari moest Sparta 1 afreizen naar Beijum. Hier stond de return tegen Rog op het programma aan het einde van de middag. In de thuis wedstrijd was Sparta in de 1e helft te zwak begonnen en liet Rog toen al uitlopen naar een te grote voorsprong die niet meer werd overbrugt. Voor Sparta was het dan ook zaak om de eerste helft scherp te beginnen aan de wedstrijd.

In het eerste kwartier bleven de ploegen dicht bij elkaar. Er kwam geen verschil op het scorebord dat meer was dan 1 goal. Na ongeveer het eerste kwartier achter de rug te hebben gehad waren de Groningers ligt in het voordeel op het scorebord, 5-4. Beide teams streden voor het belang van de competitie waarin, tot voor de wedstrijd, beide teams nog niet op een geruststellende plek staan op de ranglijst in deze 1e klasse.

In het 2e kwartier lieten de Groningers zien dat zij deze dag schotvaardiger waren dan de Gebr. Brink formatie uit Zevenhuizen. Via 6-4, 8-5 en 10-5 werd vlak voor de pauze de ruststand op 11-5 gezet door de Groningers. Het zelfde scenario, dat zich in de thuis wedstrijd afspeelde, voltrok zich ook in de sporthal in Beijum. Een te slap Sparta die te weinig goals wist te produceren en zo de tegenstander uit liet lopen naar een voorsprong van 6 punten.

In de 2e helft moest er wat veranderen. Het verdedigingsvak voerde de druk wat op en kon zo de eerste 7 minuten de boel droog houden. Sparta profiteerde hier niet van in de aanval en liet in deze fase de kans liggen om zich zo weer in de wedstrijd te spelen. Als de bal niet aan de ene kant valt, valt die wel aan de andere kant. Dat was in deze wedstrijd ook het geval. Sparta miste kansen en de Groningers maakten uiteindelijk de goals. Bij een 14-5 stand slagen de Zevenhuisters er pas in om een goal te maken en zo de stand op 14-6 te zetten.

De ploeg van Jan Willem Venekamp blijft strijdbaar en probeert elke kans te pakken die ze krijgen om weer aansluiting te zoeken met Rog. Met nog 8 minuten op de klok en een stand van 15-10 kon het nog maar zo mogelijk zijn om misschien nog een kans te krijgen op een gelijkmaker. Echter komen de Spartanen niet meer dichterbij de Groningers dan de stand van 16-12. Een laatste slotoffensief kon geen potten meer breken en het slotakkoord was dan ook nog eens voor Rog. De laatste goal van de wedstrijd zette de Groningers op een 17-12 winst partij en zo kon Sparta puntloos naar huis.

De stand van zaken is als volgt. Komend weekend komt Ritola op bezoek in leek om 19.30u. Dit zal een lastige, maar zeker geen onneembare horde zijn voor Sparta. Door het verlies van De Parabool (met 8 punten op plek 6) en Noordenveld (met 4 punten op plek 8), blijft Sparta staan op de 7e plaats met 1 punt achterstand op de Groninger studenten en 3 punten voor op Noordenveld.

Na Ritola ontvangt Sparta thuis nog Noordenveld en moet het op bezoek in Zwolle bij de koploper die de zelfde naam draagt als de Zevenhuister ploeg: Sparta.

Op dit moment kan het eerste team alle steun gebruiken om directe, of zelfs überhaupt, degradatie te voorkomen. Om dit te kunnen doen moeten er punten gehaald worden in de komende 2 wedstrijden in eigen huis. Hierbij hopen wij dan ook als selectie te kunnen rekenen op de Zevenhuister steun in de sporthal in Leek. Wees welkom!