JTV Leek bewijst zich opnieuw tijdens Nederlands Kampioenschap Turnen

TILBURG/LEEK – Op zaterdag 7 en zondag 8 februari vond de eerste ronde plaats van het Nederlands Kampioenschap Turnen voor heren. Deze achtste finale vond plaats in Tilburg en was voor alle turners op landelijk niveau de eerste ronde van het wedstrijdseizoen.

Zaterdag begon de eerste wedstrijd al om 8:30 uur. De eerste uitdaging voor de jongens uit Leek was dan ook om ondanks de gladheid en de ongelukken op de weg op tijd aanwezig te zijn in Tilburg.

In de eerste wedstrijd was het de beurt aan Jarno de Jonge en Jasper Leidelmeijer. Beiden kwamen voor het eerst uit in een landelijke wedstrijd, in de categorie Instap 11 (3e divisie). Jarno boekte een fantastisch resultaat met een 19e plaats (102,45 punten) van de 108 deelnemers. Voor Jasper kwam deze wedstrijd misschien nog nèt wat te vroeg, maar hij turnde een goede wedstrijd en behaalde uiteindelijk een 64e plaats met 96,35 punten.

In de tweede wedstrijd verschenen Joachim Scheffer en Juan Scheper aan de start in de categorie Pupil 9 (3e divisie). Joachim draait al een aantal jaren mee op landelijk niveau, voor Juan was dit een rentree nadat hij vorig jaar aan de regionale wedstrijden had meegedaan. In deze categorie deden maar liefst 144 turners mee. De jongens van JTV Leek veroverden echter schijnbaar moeiteloos een 4e plek voor Joachim met 98,00 punten en een 5e plek voor Juan met 97,65 punten.

Tijdens de laatste wedstrijd van de dag turnden Anton Banus en Gijs Voors in de categorie Pupil 8 (2e divisie). Dat het niveau in de 2e divisie echt een trapje hoger ligt bleek wel uit het kleinere aantal deelmers, namelijk 42. Voor Anton betekende deze wedstrijd een succesvolle terugkeer nadat hij vorig jaar een wat minder seizoen had. Nu had hij het plezier weer helemaal terug, wat zich vertaalde in een prachtige 2e plaats (102,85 punten). Gijs Voors liet het beste van zichzelf zien door op een 12e plaats te eindigen met 89,15 punten.

Yusuf Hermanides mag zichzelf tot de absolute top van Nederland rekenen; hij kwam namelijk uit in de categorie Pupil 6. Dit is de eredivise van de jeugd, de zogenaamde talentendivisie. In deze categorie waren dan ook slechts 13 deelnemers. Yusuf had door blessures een wat minder goede voorbereiding, maar hij hield zich goed staande te midden van alle toppers. Hij eindigde uiteindelijk op een mooie 7e plaats met 90,20 punten.

Op zondag was het in de eerste wedstrijd de beurt aan Stefan Drost en Jordie Knol (Instap 10, 2e divisie, 154 deelnemers). Voor Stefan was dit een extra bijzondere wedstrijd, omdat zijn moeder, Ingrid Drost, voor het eerst als jurylid achter de wedstrijdtafel zat. Hij liet zich hier echter niet door van de wijs brengen en turnde een geweldige wedstrijd met als resultaat een 7e plek (103,40 punten).  Ook Jordie zette een super resultaat neer met een 16e plek (97,95 punten).

In de laatste wedstrijd van het weekend tenslotte deed Thomas Lenten mee in de categorie Jeugd 7 (2e divisie). Thomas turnde dit jaar voor het eerst de keuze-oefenstof en hoefde dus niet meer alle voorgeschreven oefeningen te turnen. Dat dit hem prima afging bleek wel uit het resultaat: een 19e plaats  van de 46 deelnemers.

Al met al was het weekend bijzonder succesvol voor JTV Leek. Alle 10 turners zijn door naar de volgende ronde, de kwart finales. Uiteindelijk zal de wedstrijdreeks worden afgesloten door de finale van het NK van de 1e, 2e en 3e divisie. Deze wedstrijd zal op 6 en 7 juni worden georganiseerd door JTV Leek, waarbij er ruim 200 turners zullen worden verwelkomd in het Sportcentrum Leek.

   
Back to top button