Jeugddetentie voor 20-jarige Limburger voor betrokkenheid bij overval Nietap

GRONINGEN/NIETAP – De rechtbank in Groningen heeft een 20-jarige man uit Limburg veroordeeld tot vier maanden jeugddetentie wegens zijn betrokkenheid bij een overval op een cafetaria in Nietap.

De opgelegde straf valt lager uit dan het Openbaar Ministerie eiste: een jaar zitten. Dat er een lagere straf is opgelegd komt omdat de rechtbank het jeugdstrafrecht hanteert. Nadat de jongeman zijn straf heeft uitgezeten, zal hij worden begeleid door jeugdzorg. Ook stelt de rechtbank dat de verdachte niet de initiator is geweest van de overval.

De overval werd gepleegd op 22 mei vorig jaar. Twee mannen drongen de cafetaria aan de J.P. Santeeweg binnen en eisten onder bedreiging van een wapen geld. De overvallers gingen er op een scooter vandoor. Er zijn drie mensen opgepakt. Twee verdachten staan achter gesloten deuren terecht voor de kinderrechter omdat ze nog geen 18 jaar zijn. Behalve de vrijheidsstraf moet de man een deel van de schade vergoeden, in zijn geval gaat het om het betalen van ruim 1100 euro.

Bron: DvhN

   
Back to top button