Succesvolle Nieuwbouwbeurs in het gemeentehuis van Leek

LEEK – Veel mensen maakten afgelopen zaterdag van de gelegenheid gebruik om het nieuwbouwaanbod in Leek, Tolbert en Oostwold te bekijken tijdens de nieuwbouwbeurs in het gemeentehuis van Leek.

Opvallend was dat deze niet alleen uit het Westerkwartier kwamen, maar ook uit de stad Groningen, Noord- en Oost- Groningen en elders uit het land. Op de beurs waren architecten,  projectontwikkelaars, makelaars, hypotheekadviseurs en medewerkers van de gemeenteambtenaren aanwezig om informatie te verstrekken over alle nieuwbouwmogelijkheden in de dorpen Leek, Tolbert en Oostwold.

Wethouder Rien Honnef: “Het is goed te merken dat de woningmarkt ook in de gemeente Leek weer aantrekt. Het bezoekersaantal was groter dan bij de eerste editie van de nieuwbouwbeurs in 2014. Ook zijn tijdens de beurs zelfs diverse opties op kavels en woningen verstrekt. Wij merken daarnaast dat de Leekster erfpachtvariant een groot succes is. Zowel bij woningen van projecten als bij vrije kavels wordt hier veel gebruik van gemaakt. Door de aantrekkelijke voorwaarden liggen de maandelijkse woonlasten hierbij tot wel 10% lager. Ook zijn de eerste aanvragen voor een starterslening binnen, waarmee ook starters een nieuwbouwwoning kunnen financieren.“

Prima wonen in de gemeente Leek

Leek is als woongemeente zeer geliefd. Leek combineert een landelijke omgeving met een uitstekend voorzieningenniveau met onder meer een veelzijdig winkelcentrum en grootwinkelplein, een prima onderwijsaanbod van peuterspeelzaal tot gymnasium en talloze sociaal-culturele en recreatieve mogelijkheden. Leek ligt langs de A7 op 15 autominuten van Drachten en Groningen en heeft goede busverbindingen. Informatie over alle nieuwbouwprojecten in de gemeente vindt u op www.woneninleek.nl.

   
Back to top button