Recreatieve fietstocht door het Westerkwartier

LEEK/WESTERKWARTIER – Nadat op vrijdag 10 april de professionele Energiewacht Tour voor internationale damesteams is verreden door het mooie Westerkwartier, staat dezelfde route op zaterdag 11 april open voor recreatieve fietsers. De tocht is ongeveer 40 kilometer lang.

Prestatierijders kunnen om 13.00 uur beginnen. Recreatieve fietsers gaan van start tussen 13.30 en 15.00 uur. Start en finish zijn bij Openluchttheater Podium Nienoord op landgoed Nienoord in Leek. Zowel bij vertrek als aankomst zorgen plaatselijke verenigingen voor een gezellige omlijsting met zang, muziek en dergelijke. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 en dit geld komt ten goede aan de nieuwe Stichting Podium Nienoord, dat voortaan de programmering verzorgt in het theater. Het is tegelijk de start van het nieuwe seizoen.

De fietstocht loopt via landgoed Nienoord over Midwolde, Lettelbert, Oostwold, Enumatil, Zuidhorn, Niekerk, Oldekerk, Tolbert en Zevenhuizen terug naar Leek. Onderweg zijn er verschillende stempelposten en er is op meerdere plaatsen gelegenheid om een stop te maken. Wie zijn laatste stempel wil halen bij de finish, moet voor 18.00 uur terug zijn. Snellere wielrijders die meer kilometers willen maken, kunnen de route uiteraard meerdere keren rijden.

De organisatie van deze tocht ligt in handen van de Stichting Podium Nienoord, Sportfietsclub Westerkwartier en Rotary Roden-Leek..

Meer informatie over de Stichting Podium Nienoord is te vinden op www.podiumnienoord-leek.nl.

   
Back to top button