Sparta selectie heeft goed paasweekend

UTRECHT/ZEVENHUIZEN – In het paasweekend ging de gehele selectie van Sparta op weg naar de verste uit wedstrijd van het seizoen. Er werd koers gezet naar het midden van het land waar het Utrechtse HKC op het programma stond.

In tegenstelling tot de laatste training van de week was het weer nu wel prima! Met een zonnetje en een klein veld barstte het sportieve geweld los in Utrecht. De opening was voor de thuisploeg waarna Sparta 1 de touwtjes met name verdedigend strak in handen had. Dit resulteerde in een ruststand waarbij de Brink formatie 5 punten los stond. In de 2e helft kon HKC nog 1x op 2 punten komen waarna de Zevenhuister ploeg weer de volledige controle pakte in de verdediging en zo zichzelf beloonde met een 10-15 overwinning in Utrecht.

Zaterdag 4 april was een belangrijke zaterdag voor de Zevenhuister formatie. Afgelopen weekend werden er dure punten verspild tegen concurrent Revival waardoor Sparta op de laatste plaats bleef staan. Dit weekend stond andere concurrent HKC, dat 1 punt meer had, op het programma.

Zowel Sparta 1 als Sparta 2 gingen de strijd aan met de Utrechtse formatie. Op een klein veld liet de ploeg van Matthijs Roelfsema zien erg goed uit de voeten te kunnen en scoorde er lustig op los in de 1e helft. In de 2e helft was de speling die opgebouwd was in de 1e helft groot genoeg om ook een mindere periode te overbruggen om vervolgens de wedstrijd binnen te slepen met 16-20. Een goed voorbeeld voor het vlaggenschip ui Zevenhuizen.

De openingstreffer kwam direct uit de eerste aanval op naam van een van de Utrechtse dames. Sparta ging direct op zoek naar de gelijk maker en deed dit middels lange en goed opgezette aanvallen. In het begin van de wedstrijd leverde dit nog niet het gewenste resultaat op. Door een heersende verdedigende rebound kon de eerste aanval van Sparta geduldig op zoek gaan naar de gelijkmaker. In de 9e minuut wordt deze dan ook genoteerd en is de stand weer in evenwicht; 1-1.

Waar HKC vee druk probeert te geven naar buiten blijven de Spartanen rustig zoeken en weten zo uiteindelijk vlot 2 goals te creëren. Na 14 minuten heeft de Brink formatie de gewilde voorsprong te pakken. De verdediging uit Zevenhuizen weet snel de angel uit de Utrechtse aanval te halen en kan vrij vlot de bal weer aanvoeren naar de aanval. Toch is het HKC dat de aansluiting weet te pakken uit een korte kans en maakt zo de 2-3. De bal is nog maar net door het kunststof heen aan de ene kant en binnen de minuut gebeurt dit ook aan de andere kant. HKC komt nog een keer terug op 1 punt; 3-4.

In het 2e kwart van de wedstrijd trekken de Zevenhuisters de touwtjes wat strakker aan en belonen zichzelf door lange aanvallen af te ronden. HKC kan niet echt meer in het spoor blijven bij Sparta en dit resulteert in een goede voorsprong bij rust; 4-9.

De 2e helft staat er een ander HKC op de mat. De ploeg is feller dan in de eerste helft en gaat meer als collectief te werk in de verdediging. Dit zorgt er voor dat de Spartanen een paar knullige foutjes maken en HKC maakt hier goed gebruik van. Beetje bij beetje kruipt de Utrechtse formatie dichter bij de Zevenhuister formatie. Via 7-9 en 8-11 proberen de Utrechters dichterbij te komen en strijden ze voor wat ze waard zijn. Sparta pakt de controle uit de eerste helft weer terug in de verdediging en geeft zo HKC geen kans meer.

In het laatste deel van de wedstrijd gooit Sparta de wedstrijd op slot. Bij een stand van 8-15 is de wedstrijd wel gespeeld. HKC tekent nog twee maal aan voor het slot akkoord van de wedstrijd en zet zo de eindstand op 10-15. De 2 belangrijke punten gaan mee naar Zevenhuizen. Sparta heeft goede zaken gedaan dit weekend in de strijd tegen (directe) degradatie. De laatste plaats is overgedragen aan het Utrechtse HKC dat nu 1 punt minder heeft dan Sparta.