Twee keer goud en één keer brons voor Tiga

TWEEDE EXLOËRMOND/LEEK – Zaterdag 18 april 2015 stond de finale van Noord-Oost Nederland op het programma. In de eerste wedstrijd mocht Mart Poelstra zijn oefeningen laten zien. Met een best wel grote fout op zijn eerste toestel, brug, was het begin helaas niet erg spetterend. Maar daarna herpakte Mart zich goed. Hij wist zelfs tweede op ringen te worden en derde op sprong en rekstok! Uiteindelijk wist Mart als vijfde te eindigen in een sterk deelnemersveld van 26 turners. Gelukkig heeft Mart zaterdag 25 april 2015 nog een kans op zich te bewijzen op het NK in Twello!

In diezelfde eerste wedstrijd was het ook de beurt aan drie jonge turners (7 jaar). Levi van Bergen, Kees Sikkema en Emanuel Westerhof mochten op de zes toestellen hun oefeningen laten zien. Met hier en daar wat foutjes wist Levi op een 12e plek te eindigen, Kees op een 11e plek en Emanuel op een 10e plek.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Wouter Barf die vooral een hele goede brug en rekstok oefening liet zien. Dat werd zelf beloond met een vierde en derde plek. In totaal eindigde Wouter als 18e. Ook was het de beurs aan Rick Fitzgerald. Rick had echt zijn dag en dat kon je zien. Hij wist zich zelf op vier toestellen, ringen, sprong, brug en rekstok, bij de eerste drie te eindigen! Zijn harde trainen werd beloond met een prachtige en verdiende eerste plek!

Net als Wouter en Rick mochten ook Viktor Hogenberg en Boaz Hol hun oefeningen en talent tonen aan de jury. Boaz Hol eindigde de vorige twee wedstrijden als vierde en als vijfde dus hij ging deze wedstrijd echt voor het podium. Boaz eindigde op alle toestellen, behalve sprong, bij de eerste drie en uiteindelijk eindigde Boaz op een verdiende derde plek! En dat met ruim vier punten voorsprong op de nummer vier! Viktor Hogenberg had zich als eerste geplaatst voor deze wedstrijd in Tweede Exloërmond, beide voorwedstrijden eindigde Viktor als eerste. Viktor eindigde op alle toestellen bij de eerste drie en daarmee eindigde Viktor op een eerste plaats!

Het talent van Boaz en Viktor is inmiddels ook opgemerkt door de trainers van topsportvereniging TSH in Heerenveen. Inmiddels trainen Boaz en Viktor drie keer in de week in Heerenveen en één keer in Leek bij Tiga.

In de laatste wedstrijd mocht Kyllian van der Laan turnen. De altijd zo enthousiaste Kyllian had helaas niet zijn dag. Hij eindigde op een 17e plek. Gelukkig heeft Kyllian het wel erg naar zijn zin gehad!

Er staan nog twee wedstrijden voor Tiga op het programma: het NK turnen heren vierde divisie in Twello (25 april) en het NK turnen heren derde divisie toestelfinale in Leek (7 juni). Ook een keer turnen bij Tiga, dat kan! Mail voor meer informatie naar [email protected]