Larissa Boonstra van Tiga Leek eerste op halve finale NK turnen in Amsterdam!

AMSTERDAM/LEEK – Larissa Boonstra turnde in Amsterdam tijdens de halve finale tweede divisie vier keurige oefeningen (vloer, sprong, balk en brug) wat haar de eerste plaats opleverde! Ook wist ze zich te plaatsen voor de toestelfinales op sprong en brug en is ze reserve op vloer. Hiermee heeft Larissa zich geplaatst voor het NK in Hoofddorp!

Naast Larissa mocht Lieke Bakker ook haar oefeningen tonen aan de jury in de tweede divisie. Lieke begon wat zenuwachtig op balk wat haar helaas een lage score opleverde. Ze herpakte zich prima op de andere toestellen en turnde naar kunnen de wedstrijd uit. Ze turnde zich naar een toestelfinale op sprong!

Niet alleen bij de dames werden goede prestaties neergezet, bij de heren mocht Mart Poelstra deelnemen aan het NK vierde divisie! Via de voorwedstrijden in Hoogeveen, Joure en Beilen had Mart Poelstra zich geplaatst voor de Noord-Oost finale in Tweede Exloërmond en voor het NK in Twello. In Tweede Exloërmond wist Mart Poelstra met een prima wedstrijd op een vijfde plek te eindigen. Maar Mart keek vooral uit naar het NK van 25 april 2015. Vroeg in de ochtend reisde Mart met zijn moeder en trainer Frank Nederhoed af naar Twello. Het begin ging erg goed, mooie oefeningen en scores op ringen en sprong. Daarna ging Mart naar brug en dat is niet zijn beste toestel, dit zag je helaas ook terug in het cijfer. Vervolgens herpakte Mart zich goed op rekstok. Op vloer ging het wat minder maar op voltige overtrof hij zichzelf met mooie flanken! Uiteindelijk wist Mart op een prima 15e plek te eindigen. 15e van Nederland is een goede prestatie!

   
Back to top button