Belgische Beker voor de E’s van TLC

LEEK/TOLBERT – TLC E1/2 veroverde dit weekend in het Belgische Gistel de 3e plaats in de Polders Trophy 2015. Aan het tweedaagse toernooi deden in het totaal 72 teams mee uit Frankrijk, België, Duitsland en Nederland, waarvan 8 teams in de E-poule voor spelers onder de 11 jaar.

Na een succesvolle eerste dag brachten de TLC jongens het tot een gedeelde eerste plaats, met één doelpunt minder dan de nummer 1. De halve finale werd verloren van RKAVV uit Leidschendam, waarna TLC de 1-0 in de wedstrijd tegen KSK Oosthoven stevig vasthield en daarmee het podium en de Polders Trophy beker haalde [foto]. Groot feest in de kleedkamer daarna. En daarmee was het toernooi zowel voetballend als in alle andere opzichten een groot succes. 

Naar België

Hemelvaartsdag om 12 uur vertrekken 11 spelers uit de TLC E1 en 2 met vaders en moeders naar Gistel in België. Daar wordt voor de 13e keer het internationale Polders Trophy jeugdtoernooi gehouden. Na inschrijving bij het toernooi, gaat het naar de Jeugdherberg in Middelkerke (aan zee). Een gebouw dat enigszins doet denken aan een ouderwets kindertehuis. Dus het begint met de regels. Die worden door onze trainer uitgelegd – na 23 uur moet het stil zijn, niet schreeuwen in het trappenhuis en wat je moet doen als het brandalarm afgaat (dat laatste blijkt later erg nuttig te zijn). Daarna maakt hij de kamerindeling bekend en kan iedereen z’n stapelbedje opmaken op een van de drie kamers op de 3e etage. Na het eten – lekkere macaroni – gaan we naar het strand, waar de binnen de kortste tijd iedereen tot z’n knieën in het water staat. 

Alarm

Terug in de jeugdherberg breekt (natuurlijk) een enorm kussengevecht op de stapelbedden uit. Maar na een eerste waarschuwing van de trainer wordt het best snel stil in kamers 301 en 302. Dat is anders in de rest van het gebouw, waar zo’n 300 mensen kunnen slapen. Tegen de tijd dat het overal rustig wordt en TLC inmiddels voltallig ligt te ronken, gaat het brandalarm af. Iedereen uit bed. Snel iets aan of niet eens. En wonderbaarlijk rustig naar beneden en naar buiten. Met z’n allen op blote voeten op het plein achter de herberg blijkt het gelukkig loos alarm.

Voetbal

De eerste wedstrijd begint vrijdag om 9.00 uur. Vroeg op dus. Maar ondanks de door het brandalarm verstoorde nachtrust, gaan de jongens lekker de eerste wedstrijd in. Het wordt een leuke pot tegen de thuisclub KEG Gistel. TLC scoort 3 keer en wint met 2 doelpunten tegen. De tweede wedstrijd gaat het er ruig aan toe. De voetballers uit het Belgische Zonhoven hebben er geen problemen mee hun tegenstanders hard aan te pakken en het eigen publiek doet er vanaf de zijlijn nog een schepje boven op. Het blijft desondanks 2-2. Tegen de tijd dat de laatste wedstrijd in de poule tegen VV Wilhelmus uit Den Haag wordt gespeeld [foto], is iedereen weer hersteld. De teams zijn goed aan elkaar gewaagd en dat levert een spannende wedstrijd op die in 0-0 eindigt. Daarmee komt TLC met 5 punten op een gedeelde eerste plaats met VV Zonhoven. De Zonhovenaren hebben alleen een doelpunt meer, waardoor TLC 2e wordt.

Strand

De eerste voetbaldag zit erop en inmiddels schijnt de zon. Tijd voor het strand. En nog meer voetbal… Aan het eind van het potje ‘de jongens tegen de vaders’  moeten de vaders volledig uitgeput hun zoons de 10-9 winst gunnen. Gelukkig begint de finaledag voor TLC zaterdags pas om 13.00 uur. Zodat iedereen tijdens het uitstapje ’s morgens naar Diksmuide (monument en loopgraven uit WO I) weer wat bij kan komen.

Finaledag

TLC speelt in de halve finale tegen RKAVV uit Leidschendam, de nummer 2 uit de andere poule. De Leidschendammers, die thuis in de hoofdklasse spelen, blijken te sterk. Zij staan in de finale tegenover de ‘ruige’ boys van VV Zonhoven. Dat levert ze gelijk de sympathie van de TLC spelers op. Want ook al hebben die net verloren, ze gunnen RKAVV veel liever de eerste plaats [foto]. En zo ontstaat er aan het eind van het toernooi een sportieve Nederland – België sfeer. TLC speelt z’n laatste wedstrijd flink aangemoedigd door de spelers en supporters van RKAVV. De 1-0 valt al snel. En met die score mag de beker mee naar huis. RKAVV wint het toernooi onder luid gejuich van de TLC voetballers.

Superweekend

De spelers vonden het winnen van de 3e plaats en de beker een hoogtepunt van het toernooi. Maar het allerleukst vonden ze desgevraagd het feest na afloop: met kleren aan zingen en dansen onder de douche en de trainer ging mee! (dat belooft wat mocht E1 volgende week kampioen worden… en daar hopen we natuurlijk op). Maar ook het zwemmen in zee, winnen van de vaders, ‘feesten’ op de slaapzaal, eigenlijk was alles leuk. “Het was een superweekend!”, aldus een van de jongens.

   
Back to top button