Leekster Eagles door naar finale van de play-offs

LEEK – Vrijdagavond stond de return in de halve finale van de play-offs om promotie naar de eredivisie op het Programma. Thuis moest de 1-3 overwinning van heenwedstrijd tegen Zeemacht worden verdedigd en uitgespeeld. Een goede uitgangspositie maar in zaalvoetbal is dit toch ook wel een kleine voorsprong. Het was opletten dus en niet denken dat je er al bent.

De eerste helft ging in de beginfase vrij gelijk op. Balbezit was iets meer voor Leek maar beide ploegen kregen een paar goede mogelijkheden om te scoren maar de keepers aan beide kanten wilden van geen wijken weten.

Het meest knullige moment kwam van de voet van Amine Ajaouaou, die de bal voor open doel volledig verkeerd raakt en voorlangs schoot. Kansen bleven over en weer ontstaan. Zo raakte Karim Layeb de lat en moest Erwin Mensink zeer handelend optreden bij een Poging van Zeemacht.

Zo leek de 1e helft op 0-0 uit te draaien maar 30 seconden voor rust frommelde Melvin Damsma zich, op de achterlijn, langs z’n tegenstander en wist Erwin in de korte hoek te passeren. 0-1. Zo ging Leek toch ongelukkig met een achterstand de rust in.

Door de achterstand, opgelopen in de eerste helft, werd de tweede helft een spannend gevecht. Zeemacht moest nog minimaal 1 keer scoren om penals af te dwingen en nog 2 keer scoren om direct door te gaan. Deze spanning leek er bij de Eagles goed in te zitten in de 2e helft.

Deze begon nog positief want al na 2 minuten wis Amine bij de 2e paal de 1-1 te scoren. Daarna ging er bij de Eagles veel mis. Passes die niet aan kwamen, dom balverlies dat op ongunstige plekken werd geleden. De Eagles waren niet helemaal zichzelf. Hier leek Zeemacht van te profiteren want die ploeg werd sterker en rook haar kans om de buit in Leek alsnog binnen te halen. Leek kwam ook een paar goed weg maar of Zeemacht faalde in de afronding of Erwin Mensink had weer een van z’n zoveelste goede reddingen.

Zo hielden de Eagles hier en daar met wat kunst en vliegwerk stand en begon de tijd voor Zeemacht te dringen. Met nog 2 minuten op de klok zorgde Martijn Alssema voor de bevrijdende treffer door, na een solo, de bal achter de doelman te werken. Deze 2-1 was voor iedereen een opluchting want nu kon het toch niet meer misgaan.

Doordat in de laatste minuut de keeper ook ging meevoetballen kon Petrit Hoxhaj de bal van eigen helft, na balverlies van Zeemacht, in het lege doel schieten en zo de eindstand op 3-1 brengen.

Het was een spannende maar zeker geen goede wedstrijd van de Eagles maar de finale van de play-offs zijn gehaald. Volgende week vrijdag 29 mei zal Leek aantreden, op  neutraal terrein, tegen ZVV Den Haag.

Gefeliciteerd Leekster Eagles en veel succes volgen week en laten we hopen dat er dan volgend seizoen weer eredivisie zaalvoetbal in Leek is. Zoals het ook eigenlijks hoort.