Mogelijk toch een autogarage met wasstraat op voormalig H&H terrein

LEEK – Op de plek van de voormalige autohandel H & H aan de Tolberterstraat bij de entree van Leek komt mogelijk toch een garage met autowasstraat.

Volgens CDA-wethouder Hans Morssink (foto) diende de koper van het pand, beddenzaakeigenaar Arjan Schuiling, de aanvraag in vlak voordat de gemeenteraad vorige week in beslotenheid een voorbereidingsbesluit voor deze locatie nam. Dit besluit is bedoeld om ongewenste ontwikkelingen op deze plek tegen te gaan.

Het liefst wil Schuiling tijdelijk een beddenzaak openen in het pand. Omdat Leek geen detailhandel wil op deze plek mikt de ondernemer nu op een autowasstraat met garage. Het bestemmingsplan staat dit toe.

Morssink laat weten dat de gemeente Schuilings aanvraag op haar merites gaat beoordelen. Op de uitkomst loopt hij niet vooruit. Volgens hem was de gemeente al veel langer in overleg met de vorige eigenaar – vastgoed-ontwikkelaar Strukton – om H & H aan te kopen. Schuiling betaalt hiervoor een half miljoen tegen Strukton in 2007 7,5 ton. Morssink: ,,Als gemeente spraken wij met Strukton over andere bedragen.”

Dat Strukton lopende de onderhandelingen in zee ging met een andere gegadigde vindt Morssink niet kloppen.

Eerder waren de oppositiefracties woedend over de invulling van het terrein.

Bron: DVHN

   
Back to top button