Dorpsgemeenschap Zevenhuizen stoort zich aan vervallen panden

ZEVENHUIZEN – De dorpsgemeenschap van Zevenhuizen stoort zich aan drie ‘rotte kiezen’ in het dorp. Het gaat om het pand van de voormalige discotheek Pruim aan de Hoofdstraat dat half afgebouwd is en waar zich op dit moment geen bouwactiviteiten meer afspelen.

Ook het verpauperde Werkhuis (het vroegere armenhuis) aan de Kokswijk dat volgens omwonenden al twintig jaar leegstaat, is overwoekerd door groen en voor velen een steen des aanstoots. Dan is er nog het pand op de hoek Oudestreek-Oudewijk van de voormalige betoncentrale dat – komende vanuit Haulerwijk – de entree van Zevenhuizen ontsiert. Ooit zat op deze plek een manufacturenzaak.

Al jarenlang dringt dorpsvereniging DES aan op maatregelen om aan deze ontsierende situaties een eind te maken. Begin deze maand deden B en W weer eens een brief de deur uit naar pandeigenaar Rein Poelstra.

Pal naast het Werkhuis staat een lijkenhuis dat volgens de Leekster burgemeester Berend Hoekstra een gemeentelijk monument is. Net als het Werkhuis zelf is dit lijkenhuis overwoekerd door onkruid waardoor het vanaf de openbare weg nauwelijks zichtbaar is. In de brief verzoeken B en W Poelstra dringend de zaak op te knappen.

Tekstbron: DvhN
Foto: Google Maps

   
Back to top button