OWK in eerste korfbalweekend onderuit tegen ZKC’19

OOSTWOLD – Onder het genot van een warme en zelfs benauwde nazomerzon, werden vandaag drie teams van ZKC’19 ontvangen op sportpark de Gaveborg in Oostwold.

De zondagsopening was voor OWK 3, die in een mooie wedstrijd met mooie goals het 4de van ZKC’19 al in het begin van de wedstrijd aan banden legde. Na een snelle 4-0, stokte echter de score en liet OWK 3 ZKC in haar spel komen dit resulteerde echter niet in scores, waardoor gewisseld werd met een 8-2 voorsprong. Ondanks de warmte kwam OWK 3 lekker uit de kleedkamers en wist direct de score weer op te pakken en door te zetten. Met een 17-6 voorsprong luidde het eindsignaal en de terechte winst voor OWK 3.

Het toegestroomde publiek, wat kon genieten van een mooi voorprogramma van OWK 3, kon om 13:00 zich klaarmaken voor de selectie van OWK.

Na drie weken van intensief trainen, “bootcampen” en oefenwedstrijden, zijn de spelers in 1 en 2 geplaatst. Met de nieuwe aanwas en gedrevenheid en inzet van de gehele CINX formatie, is het een goede, zware en intensieve voorbereiding geweest. Een voorbereiding waarin iedereen zich liet zien en eigenlijk pas de laatste week echt getraind kon worden in de nieuwe samenstellingen.

Vandaag tegen ZKC 1 en 2 blijkt maar weer dat er tijd en wedstrijdritme nodig is om van één gesettelde en goede selectie, twee echte TEAMS te creëren. De tactische keuzes zijn gemaakt, echter hebben de nieuwe teamsamenstellingen de tijd nodig om te settelen en de onderlinge klik te vinden. Dit gaat de CINX formatie zeker lukken, de basis van de selectie is goed en de wil, inzet en het vertrouwen is er. Het enige wat resteert, is het tijd gunnen, tijd die we misschien niet altijd hebben, maar gewoon moeten nemen! Elke week zullen we groeien en zijn we de uitslagen van vandaag 16-20 en 18-24 zeker vergeten en zal ZKC’19 tijdens de volgende ontmoeting gegarandeerd twee echte OWK TEAMS ontmoeten op het veld van Zuidwolde.

Zondag 6 september mag de selectie aantreden tegen oud bekende Wez Handich / DOW 1 en 2:

13:00 Wez Handich/DOW 2 – OWK 2

14:30 Wez Handich/ DOW 1 – OWK 1.

Ook in Rottevalle kan de selectie weer uw steun gebruiken.

   
Back to top button