Inloopavond over proef LED straatverlichting in de gemeente Leek

LEEK – Op woensdag 9 september 2015 organiseert de gemeente Leek tussen 20.00 en 22.00 uur een inloopavond over een proefproject met de openbare verlichting in een deel van het dorp Leek. Dat gebeurt in Dienstencentrum De Schutse aan de Oldenoert 32 in Leek.

De gemeente Leek heeft binnen de kern Leek een proefgebied aangewezen met daarbinnen acht verschillende straten waar de huidige (verouderde) verlichting wordt vervangen door duurzame ledverlichting. Het gaat om de Auwemalaan, Lindensteinlaan, Oldenoert, Nijenoertweg, Beetke van Rasquertstraat, Richterenlaan, Grietenij en Burgemeester van Waninglaan. De gemeente is opdrachtgever, Tauw bv heeft de plannen ontwikkeld en Ziut bv neemt de uitvoering voor haar rekening.

Inloopavond
De gemeente wil direct betrokkenen graag op de hoogte brengen van de geplande werkzaamheden, moderniseringen en verbeteringen die uitgevoerd gaan worden tussen september en december 2015 in het kader van de Pilot Openbare Verlichting. Daarom wordt een inloopbijeenkomst georganiseerd voor direct betrokkenen en overige belangstellenden.

Tijdens deze avond (zonder vast programma) wordt informatie gegeven over de planning van de verschillende werkzaamheden, de eventuele overlast als gevolg van het plaatsen van de verlichting en het vervangen van kabels en leidingen. Ook wordt getoond welke soorten verlichting de gemeente gaat plaatsen binnen het proefgebied en de hoeveelheid licht die de lichtmasten afgeven op verschillende tijdstippen gedurende de verlichtingsuren (dimregime).
De ervaringen met de nieuwe verlichting worden gebruikt voor het optimaliseren van de vervanging van de openbare verlichting in de rest van de gemeente. Dit doet de gemeente door een belevingsonderzoek, met behulp van onder andere enquêtes, uit te voeren enige tijd na plaatsing van de nieuwe verlichting. Ieders deelname aan het belevingsonderzoek is dan ook zeer gewenst. Tijdens de inloopavond wordt uitgebreide informatie verstrekt over het belevingsonderzoek.

Uiteraard is er gedurende de avond de gelegenheid tot het stellen van vragen aan de uitvoerder, de gemeente en verlichtingsadviseurs. Na de bijeenkomst is een samenvatting van de informatie te vinden op de website van de gemeente.

   
Back to top button