Trekker met kar in sloot na botsing in Tolbert (UPDATE)

TOLBERT – Op de Hoofdstraat in Tolbert is vanmiddag bij een ongeval een trekker combinatie in de sloot terecht gekomen. De chauffeur van de combinatie zag vanuit tegengestelde richting ook een trekker combinatie naderen.

De wagen die achter deze trekker zat gekoppeld, begon op het door de regen glad geworden wegdek te glijden, waardoor de wagen tegen de andere trekker aankwam. Door de klap kwam de trekker in de sloot terecht. Beidde chauffeurs van de tractoren kwamen met de schrik vrij. De brandweer van Leek en een ambulance zijn ter plaatse geweest, maar zij konden weer snel terugkeren naar hun post. VOA en politie maakten rapport op van het ongeval. Door de aanrijding was de Hoofdstraat enige tijd afgesloten voor het verkeer. Berger Poort zal later op de dag de trekker en aanhanger, waarop een kleine kraan stond bergen.

UPDATE 17:49
Berger Poort uit Groningen heeft vanmiddag de trekker en de kar geborgen die eerder vandaag bij het bovenstaande ongeval betrokken waren. Met een kraan zijn zowel de trekker als de kar uit de sloot getakeld en vervolgens op de weg neer gezet. De kar is met een andere trekker afgevoerd en beschadigde trekker is door Poort naar een loonwerker in Boerakker gebracht. Tijdens de berging was de Hoofdstraat voor al het verkeer afgesloten tussen de Briklaan en de Barckemalaan. Rond half 6 was de klus geklaard en is de Hoofdstraat weer vrijgegeven voor het verkeer.

Foto’s ongeval: Romke Notenbomer/112Marum.nl
Foto’s berging: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl & Chris Poort

 

   
Back to top button