Natuurspeelplaats in Tolbert feestelijk geopend

TOLBERT – In aanwezigheid van kinderen, ouders en andere belangstellenden werd op zaterdag, 28 augustus jl. de gloednieuwe natuurspeeltuin in Tolbert feestelijk in gebruik genomen.

Na een geslaagde zoekopdracht voor de kinderen en het doorprikken van de ballonnen in de boog werd de speeltuin “knallend” geopend. Daarna werden de kinderen getrakteerd op limonade en konden zij in een feestelijke sfeer het speelterrein verkennen. En dat alles onder een stralende zon.

De prachtige openingsboog werd speciaal voor deze gelegenheid vervaardigd door de bewoners en medewerkers van Sintmaheerdt. Deze organisatie heeft tevens aangeboden om in de toekomst toe te zien op het afvalvrij houden van de speeltuin.

Dit project kwam tot stand door een samenwerking tussen de Gemeente Leek en de Rotaryclub Roden-Leek. In het bijzonder bedankte de voorzitter van de club, Arnold Bloem, Frank en Mark jager, eigenaren van het bedrijf KFM uit Leek, die belangeloos de graafmachines beschikbaar stelden. Ook een woord van speciale dank aan Piet Hummel, de machinist, die, eveneens geheel belangeloos, de waterpartij heeft gegraven en de heuvels heeft gemaakt.

Speciale aandacht verdiende nog de waterwip, een speeltoestel, ontworpen door een van de leden van de club, waarbij de kinderen water van de ene naar de andere waterpartij kunnen hevelen. De waterwip werd – kosteloos –  uitgevoerd door medewerkers van Hak B.V., waarvoor bijzondere dank werd uitgesproken tijdens de openingsceremonie.

Dhr. Piet Horinga heeft geassisteerd bij het aanleggen van de funderingen, en ten slotte leverde Sikko Polling een drietal bankjes van massief eikenhout voor een symbolisch bedrag. Alle vrijwilligers ontvingen een leuk (en lekker) aandenken in de vorm van een pakket met streekproducten als dank voor hun hulp.

Al met al een geslaagd project van de Rotaryclub, getuige ook het enthousiasme waarmee de kinderen zich op de speeltoestellen stortten!

   
Back to top button