54-jarige Oostwolder niet vervolgt na mishandeling dorpsgenoot

OOSTWOLD (LEEK) – Een 54-jarige man uit Oostwold is door de rechter vrijgesproken van de mishandeling van een dorpsgenoot.

Deze laatste deed aangifte na een ruzie tussen de twee mannen op 20 juni aan de Hoofdstraat in Oostwold. De onenigheid begon, toen de 54-jarige Oostwolder met zijn auto tegen het verkeer inreed, terwijl de andere man zijn hond uitliet.Geslagen en geschopt?
Over het incident deden al snel twee verhalen de ronde in het dorp. Volgens de dorpsgenoot had de 54-jarige te hard gereden en hem licht aangereden. Vervolgens zou de dorpsgenoot zijn geslagen en geschopt, waarna die in een sloot belandde.

Artrose
Volgens de vrijgesproken man sloeg de dorpsgenoot op de motorkap van zijn auto. Hij zou niet hebben geschopt en geslagen, omdat hij dat niet kan vanwege artrose. Hoe de dorpsgenoot in de sloot terecht is gekomen, weet hij niet.

Verschillende getuigeverklaringen
Er zijn verschillende getuigen van de ruzie, maar hun verklaringen spreken elkaar tegen. Daarom kon de rechter niet meegaan met de eis van de officier van justitie. Die had gevraagd om een boete van zeshonderd euro.

Bron: RTV Noord

   
Back to top button