Normaal komt nog één keer naar Leek voor groots concert!

LEEK – Hoewel het afscheidstournee van Normaal al helemaal rond leek, is daar met het afscheidsconcert in zicht toch nog verandering in gekomen. Bij Sportcentrum Leek heeft men de Nederlandse rockgroep kunnen vastleggen voor een optreden op 5 december.

Normaal ziet het optreden in Leek als een mooie voorbereiding op het afscheidsconcert van de rockgroep op 19 december in het Gelredome. ,,Dat dit is gelukt, zegt iets over onze goede band met Normaal, maar ook over het feit dat Normaal graag in Leek optreedt’’, stelt Veenema trots. 

Normaal kwam de laatste jaren graag naar Leek. De Achterhoekse band, met leadzanger Bennie Jolink als bekendste gezicht, trad tijdens Grolsch Boerenrock namelijk al driemaal op in Sportcentrum Leek. ,,Tijdens en na die feesten hebben we altijd een goed contact met Normaal gehad, zowel met de bandleden, het management als de hele crew. Volgens mij bevalt onze Groningse nuchterheid hen ook wel. Ook qua afspraken hebben we ons altijd aan ons woord gehouden en daar hechten zij veel waarde aan. Die houding betaalt zich nu uit’’, vertelt Veenema blij.

Tenten-tournee

Toen Normaal wereldkundig maakte dat de band een afscheidstournee zou inzetten, trachtte Veenema Normaal al in een vroeg stadium voor een optreden in Sportcentrum Leek te strikken. Tevergeefs, want hij kreeg vorig jaar – vlak na de laatste editie van Grolsch Boerenrock – in eerste instantie nul op het rekest. Veenema: ,,Toen begin dit jaar bekend werd dat Normaal ermee zou stoppen, wilde ik maar wat graag dat ze ook weer naar Leek zouden komen. Normaal wilde echter graag dezelfde tenten-tournee houden als waar ze veertig jaar geleden mee gestart waren. En Leek paste niet in dat plaatje. ‘We slaan Leek helaas over Jacob’, lieten ze me toen weten. Dat was ontzettend balen, maar ze zouden toch aan Sportcentrum Leek denken als er zich nog een mogelijkheid zou voordoen. In augustus heb ik even gepeild of die mogelijkheid er nog was, en tot mijn blije verbazing was dat het geval. Op 17 september is uiteindelijk alles rond gekomen.’’

Speciale voorverkoop

Het is de bedoeling dat het optreden van Normaal in Leek op 5 december plaatsvindt ter voorbereiding op het afscheidsconcert in het Gelredome te Arnhem. Het voorprogramma wordt verzorgd door de rockband Kiek Now Us, eveneens afkomstig uit de Achterhoek. De deuren van Sportcentrum Leek gaan die avond om 18.00 uur open, waarna het muziekprogramma al gauw van start zal gaan. Een kaartje voor het optreden kost 25 euro en er kunnen per persoon twee kaartjes worden afgenomen. De voorverkoop voor het optreden van Normaal start op zaterdag 17 oktober en zal geen doorsnee voorverkoop worden. ,,Om Het Anhangerschap van Normaal ook de kans te geven om het optreden bij te wonen, verkopen we een paar honderd kaarten via de website vanplan.nl.  Alle overige kaarten kunnen alleen bij ons aan de deur worden gekocht vanaf 18.00 uur. Omdat het dan wel eens druk kan worden, maken we er meteen een feestje van. De Veenkoloniale rock ’n roll-band De Høksons zal daarom gaan optreden om iedereen in een gezellige stemming te brengen. Zo werken we op een leuke manier toe naar wat een geweldige avond moet worden op 5 december. Je kunt wel stellen dat Leek met de komst van Normaal popgeschiedenis gaat schrijven.’’

   
Back to top button