Drie punten voor VEV’67 na duel tegen Nijland

De voorbeschouwing:

Na de mooie overwinning vorige week op VVI en het herstel na de nederlaag tegen De Walde stond er voor de mannen van trainer Luitzen Nijboer en zijn assistent Age Wim van der zee alweer een thuiswedstrijd op het programma. Ditmaal was Nijland de tegenstander die nog ongeslagen was na 4 wedstrijden. Een serieuze tegenstander die vorig seizoen nog in de derde klasse uitkwam en het dus goed doet als promovendus. Ook deze tegenstander is geen onbekende van de geel zwarten want in het seizoen 2003-2004 zaten beide ploegen ook bij elkaar in de competitie. Alle twee de duels werden toen in het voordeel van Nijland beslist met zelfs niet een doelpunt voor VEV’67. Op basis van dit gegeven een “angstgegner” zoals de Duitsers het zo mooi kunnen zeggen. Nu meer dan tien jaar later is de selectie veranderd en moet er ook nu weer een goede overwinning neergezet worden om zelfvertrouwen te tanken. Meteorologisch gezien is het herfst maar daar was deze dag niets van te merken. Bij een heerlijk strak zonnetje konden de beentjes losgegooid worden en mochten de volgende spelers proberen het duel in het voordeel van VEV’67 te beslissen.

Klaas Kleiker ( GK ), Cedric Eeuwema, Wessel van der Galien, Robin Elderman, Joachim Wiegman, Thijs Tjoelker, Jeffrey Visser, Koert Thalen, Rense Dijk, Enrico Wardenier, Gerhard van den Berg ( C ), Vincent de Koning, Marwin van Wijk, Rick Schuring, Ivo de Groot ( GK )

De wedstrijd:

Na de gebruikelijke toss kon de scheidsrechter fluiten voor het begin van de wedstrijd. Meteen was de spelopvatting van Nijland duidelijk dat zich terug liet zakken op de eigen helft en VEV’67 het spel liet maken. Dit leidde in de openingsfase tot een grote kans voor de thuisploeg via Rense Dijk. De bal kwam via een verdediger bij Rense die daardoor onmogelijk buitenspel kon staan en door mocht ondanks het vlagsignaal van de assistent scheidsrechter. Rense had echter teveel tijd nodig en vergat de bal terug te leggen waardoor de eerste grote kans om zeep werd geholpen. In het vervolg van de wedstrijd loerde Nijland op de counter en was het spel van VEV’67 slordig in passing waardoor het een rommelige wedstrijd was die wel werd gedomineerd door de gastheren. Uit een corner van Enrico Wardenier kreeg bij de tweede paal Robin Elderman een kans maar zijn inzet ging over het doel van Nijland. Nijland kon voorin geen potten breken omdat de verdediging van VEV’67 solide speelde en goed bij de les was. Hierdoor kon Nijland het spelletje dat ze graag willen niet uitvoeren. Bij opnieuw een corner was het recept hetzelfde. Bij de tweede paal was het opnieuw Robin die op aangeven van Enrico een grote kans had maar de bal in een baan om de aarde schoot.

Vlak voor rust was er de eerste kans voor Nijland die een hoekschop mocht nemen en dit gevaarlijk deed. De indraaiende bal was lastig te verdedigen maar voor de geelhemden liep het met een sisser af. Na dit eerste wapenfeit van de gasten was het ook meteen rust en werd de kleedkamer opgezocht voor een bakkie thee. In de rust werden de puntjes op de i gezet en was er de opvatting dat het mogelijk moest zijn maar dat de verdediging alert en scherp moest blijven op de counter van Nijland. De bal hoeft er immers maar één keer goed over heen te vallen. Na de hervatting bleek dat VEV’67 goed uit de kleedkamer kwam en Nijland de duimschroeven aandraaide. De mannen in het blauw kwamen er nauwelijks nog uit en VEV’67 keek geduldig waar een gaatje was in de verdediging van Nijland. Ondanks het overwicht en het vele balbezit lukte het de thuisploeg niet om echte kansen te creëren. Om nieuw elan in de ploeg te brengen werd Enrico gewisseld voor Vincent de Koning. Dit bleek een gouden wissel te zijn want de gretig ingevallen Vincent leidde het openingsdoelpunt in. Op rechts had de vleugelaanvaller een puntgave voorzet in huis die door de in de lucht hangende Rense subtiel tegendraads werd binnengekopt. Volgens meerdere bronnen hangt de aanvaller nog steeds in de lucht.

Na dit succes was Nijland voor het eerst dreigend voor de goal van Klaas Kleiker maar leverde de hoekschop geen doelpunt op voor de gasten. Halverwege de tweede helft schreeuwde heel VEV’67 om een penalty nadat Koert Thalen schijnbaar werd neergelegd door een verdediger van Nijland. De referee wilde er echter niets van weten en wuifde de aantijgingen weg. De hardwerkende Gerhard van den Berg werd eruit gehaald en zijn vervanger was Marwin van Wijk. Ook dit bleek een gouden greep want ditmaal was het Marwin die de assist verzorgde. Na een vlot lopende aanval bereikte Vincent zijn collega invaller Marwin die op de zestien Rense vrij zag en de bal keurig teruglegde. Vanaf de rand van het strafschopgebied ramde Rense de bal dwars door het midden in het doel voor de 2-0. De doelman zag er niet heel goed uit bij het doelpunt, maar moet gezegd worden dat zijn zicht ontnomen werd door twee verdedigers die voor zijn neus stonden. Duidelijk was dat Nijland de handdoek in de ring gooide en er niet meer in geloofde.

Vijftien minuten voor tijd viel de definitieve genadeklap. Vanuit de achterhoede werd de bal door Wessel van der Galien naar voren gerost die daarmee onbedoeld de rechtsback van Nijland aan het werk zette die niet wist wat hij moest doen waardoor Vincent hem de bal af kon snoepen. De invaller zag bij de tweede paal Jeffrey vrijstaan en met opnieuw een goede voorzet wist hij deze ook te bereiken. Bij de tweede paal wist de rappe aanvaller de bal binnen te glijden voor de 3-0. De wedstrijd was nu wel degelijk gespeeld alleen vergat Vincent zijn goede invalbeurt luister bij te zetten door zelf ook te scoren. Op rechts brak Jeffrey door die Vincent bij de tweede paal wist te vinden maar ditmaal deden de voeten niet wat Vincent in het hoofd had waardoor de bal niet in het net verdween maar over de achterlijn. Na dit laatste opwindende moment speelde VEV’67 de wedstrijd uit en was de puf bij Nijland weg waardoor om drie minuten voor vijf de scheidsrechter dit duel naar het land der fabelen schoot.

De nabeschouwing;

Na het laatste fluitsignaal gingen de spelers vrij vlug en met een lach op het gezicht naar de kleedkamer. Vanzelfsprekend werd de zege gevierd en werd er geanalyseerd. De overwinning was meer dan verdiend en de spelopvatting van Nijland werd onder de loep genomen. Als promovendus is het doel handhaving maar alleen maar inzakken en loeren op de counter leek menigeen geen leuke manier om te voetballen. Dit neemt niet weg dat iedere ploeg mag voetballen zoals ze willen en met 8 punten uit 5 wedstrijden doen ze het natuurlijk niet slecht. Vincent werd gecomplimenteerd met zijn prima invalbeurt en ook Thijs Tjoelker kon terug kijken op een goede wedstrijd. Ook was er aandacht voor Matthijs de Roo die het naar zich laat aanzien een zware blessure opliep bij het derde. De aard van de kwetsuur is de verslaggever nog niet duidelijk maar spelers en staf wensen Matthijs sterkte toe en een voorspoedig herstel. Na alle nabeschouwingen werd er vooruit gekeken naar volgende week wanneer Heerenveense Boys op het programma staat. Heerenveense Boys staat op een dertiende plek maar dit betekent niet dat dit potje al gewonnen is. De wedstrijd volgende week in Heerenveen begint om half drie en ook nu kunnen de spelers alle steun weer gebruiken. Voor nu is het mooi geweest en zeg ik een ieder,

U zij gegroet

Reus

   
Back to top button