Leekster Eagles – Texel 94 een wedstrijd van techniek versus fysiek

LEEK – Bij het voorstellen van de spelers was het al duidelijk zichtbaar, de mannen van Texel zijn mannen die qua lichaamsbouw zo bij de marine zouden kunnen.

Een linie waar je niet zo gemakkelijk door heen komt. Zet daarnaast nog een keeper die de meest onmogelijke ballen tegenhoudt, dan is het wel duidelijk hoe het komt dat deze groep vier keer achter elkaar is gepromoveerd.

Dit was een wedstrijd waar aan beide kanten werd gevochten om de bal. De arbitrage liet leuk doorspelen waardoor het een aantrekkelijke wedstrijd was om naar te kijken. Leekster Eagles kreeg twee keer geel en de overtredingsbordjes klommen over en weer gestaag naar de vijf.

Na vier minuten wist Texel de 0-1 aan te tekenen. De reactie van Marwin van Wijk kwam in de tiende minuut en de stand stond op 1-1. Met nog twee minuten op de klok tikte één van de mannen van Texel de 1-2 binnen de lijnen van Henri Rodenburg. Freddie van der Velde wist met nog ruim één minuut speeltijd een tien meter trap te benutten en de ruststand stond op 2-2.

In de tweede helft was het wederom Texel die de voorsprong wist te nemen en na zeven minuten was het 2-3. Na acht minuten was het Karim Layeb die de keeper van Texel verraste en zette de stand weer gelijk 3-3. Ondanks dat de spelers Leekster Eagles in de tweede helft de druk op het doel bleef verhogen en de spelers van Texel steeds vaker het nakijken gaf bleef deze keeper onvermoeibaar op zijn positie. Eindstand 3-3.