Werkstraffen voor mannen uit Leek, Roden en Assen na knokpartij in kerk

RODEN/LEEK – Tegen vier mannen uit Roden, Leek en Assen eiste het Openbaar Ministerie dinsdag 150 uur werkstraf voor openlijk geweld in Hoogeveen. Dat gebeurde voor de mis op 24 december 2013 in de rooms-katholieke kerk.

De mannen uit Roden en Leek, twee broers van 41 en 42 jaar, kwamen om de mis bij te wonen en de Leekster wilde ook graag zijn zoon zien. Hij zag hem na de scheiding van zijn ex-vrouw niet zo vaak. Bij de kerk zagen de twee de broers van de ex van de Leekster, twee mannen uit Assen. Het duo zingt in het kerkkoor en zou daarom ook de mis bijwonen. Voor de kerk kwam het tot een confrontatie met de Assenaren (33 en 45 jaar).

Het ging mis toen de man uit Leek naar de auto van de 33-jarige Assenaar liep. In die auto zat zijn zoontje. Volgens een getuige die tegenover de kerk woont en alles zag gebeuren, reed de bestuurder van de auto in op de man uit Leek. Vervolgens gingen de vier mannen met elkaar op de vuist, daarbij werd ook met ijzeren staven geslagen. Niet alleen op elkaar, maar ook op elkaars auto’s. Een van de mannen liep een hoofdwond op, de auto’s raakten flink beschadigd.

Ook beweerde de man uit Leek dat de 33-jarige Assenaar hem met een mes had gestoken. Dat vond de officier van justitie niet te bewijzen. Wel heeft de Leekster volgens hem recht op bijna 4000 euro schadevergoeding. De broers uit Leek en Roden moeten op hun beurt in totaal 5600 euro aan de Asser broers betalen, als het aan de aanklager ligt.

Op 8 december doet de rechtbank uitspraak.

Bron: DvhN

   
Back to top button