Leekster Eagles – Veerhuys 7-3

LEEK – Vrijdag stond de topper tegen de nummer 1 Veerhuys op het Programma. Een paar jaar geleden nog een topwedstrijd in de eredivisie, nu een topper op een niveau’tje lager.

De wedstrijd was nog geen 4 minuten onderweg of Leek stond al met 2 man minder. Petrit Hoxhaj ging iets te hard door op de keeper en kreeg daarvoor rood. Dit was een klein beetje overdreven omdat Petrit de bal, die los was, probeerde te pakken. Waarom daaropvolgend Wasim el Baroudi ook rood kreeg is mij even ontgaan.

Leek moest met 2 man verder en uiteindelijk profiteerde Veerhuys daarvan door de 0-1 binnen te tikken via Joost Reus. Een paar minuten daarna kreeg ook een speler van Veerhuys een rode kaart. Ook dit maal is mij de reden geheel onduidelijk. Zo drukten de leidsmannen direct wel hun stempel op de wedstrijd.

In het vervolg van de 1e helft kregen beide ploegen nog wel een paar kansen maar tot echte goede reddingen hoefden beide keepers niet te komen. De beste kans was voor rust nog voor Veerhuys maar een 10 meter bal werd gemist. Zo gingen we rusten met een 0-1 voorsprong voor Veerhuys.

Leek begon zeer fel aan de 2e helft en kwam vrij snel op de 1-1. Na een kleine schrimmige voor het doel wist Handrit te scoren. Leek kon helaas niet lang genieten want vrij snel daarna kwam Veerhuys opnieuw op voorsprong. Na een steekbal door het midden punterde Yoeri Akkerman de bal achter Erwin Mensink. In die fase ontsnapte Leek een paar keer aan een grotere achterstand maar Erwin redde een paar keer knap.

In de 12e minuut gaf de scheids goed de voordeelregel aan de Eagels waardoor Karim de 2-2 kon binnen schieten. In nog dezelfde minuut was het dezelfde Layeb die, na een sterke actie, Mo Bellghroup in staat stelde de 3-2 binnen te schieten. Beide ploegen maakten er in de 2e helft een echte wedstrijd van waar er strijd van beide kanten was.

Na een wonderschone sterke actie maakte Karim Layeb de 4-2 voor de Eagels. Wat is dat toch een sterke en belangrijke speler voor de Eagles.

Vanaf dat moment ging Veerhuys met een vliegende keeper spelen. Iets wat voor Leek natuurlijk voordeel op kon leveren. Dat voordeel kwam er ook ruimschoots. Stefan Brouwer en 2 keer Handrit wisten hiervan te profiteren. Door een eigen doelpunt werd de eindstand 7-3 voor de Eagles. Vlak voor tijd was er nog wel een opstootje waarbij o.a reservedoelman Henri Roodenburg rood ontving en Karim Layeb geel. Ook een speler van Veerhuys kreeg nog rood. Zo kwam er een tumultueus eind aan een zeer boeiende wedstrijd waarin Leek gelukkig aan het langste eind trok.