Leekster Eagles speelt zich uit de beker

LEEK – Tijdens de kwart finale van het bekertoernooi lieten de spelers van Leekster Eagles wederom zien dat ze wisselvallig in het spel kunnen zijn.

Na een fantastische start maakte de jarige Petrit Hoxhaj binnen een halve minuut al de 0-1. Het tempo was hoog bij de Eagles, de posities werden goed bezet en er werd scherp gespeeld. Stefan Brouwer tikte in de vijfde minuut de 0-2 binnen. Daarna zakte het spel van de Eagles in. Met nog 10 minuten te gaan hadden de Adelaren 5 lichte vergrijpen op het overtredingsbordje staan. ZVV Den Haag begon de druk te verhogen en met nog ruim vijf minuten te gaan resulteerde dit in de eerste Haagse treffer; 1-2.

Na de rust was het Den Haag dat binnen de minuut scoorde en de stand stond gelijk; 2-2. In de vierde minuut was er een overtreding in het doelgebied van Erwin Mensink, wat resulteerde in een vrije trap voor Den Haag; 3-2. De Hagenaars maakten nu het spel en regeerden op het veld. Een minuut later stond het 4-2. Met nog ruim zeven minuten te gaan was het wederom Den Haag dat de 5-2 scoorde. Na twaalf minuten stonden de Eagles op vijf overtredingen. Met nog ruim zeven minuten op de klok was er de eerste tien-meter-trap voor Den Haag na een overtreding van Freddie van der Velde; 6-2. Handrit Hoxhaj werd in de laatste vijf minuten als vliegende keeper ingebracht en de druk op het Haagse doel werd opgevoerd. Met nog ruim drie minuten te gaan was het Karim Layeb die de 6-3 maakte. Een minuut voor tijd wist Freddie van der Velde via een 10-meter-trap de bal binnen de netten van Den Haag te werken en de stand stond op 6-4. Na nog een spannende minuut was de wedstrijd gespeeld en mag ZVV Den Haag door naar de halve finale landelijke beker.