Sparta overtuigend langs Rodenburg

LEEK – Afgelopen zaterdag stond voor Sparta de derby tegen Rodenburg op het programma. In een eerdere confrontatie tussen beide ploegen wisten de Leeksters aan het langste eind te trekken.

De afgelopen vier wedstrijden wist de Gebroeders Brink-formatie niet in winst om te zetten. Ook werd het gewenste spel niet getoond, zaak om tegen Rodenburg de draad weer op te pakken. In een volle Topsporthal floot scheidsrechter Holtrop om 19.30 uur voor het begin van de wedstrijd.

Sparta begon voortvarend aan de wedstrijd en creeerde direct kansen. Echter werd het gat van de korf nog niet direct gevonden. Na een paar goed opgezette aanvallen was het Sparta dat middels een kansje als eerste het gat van de korf vond. Niet veel later viel ook de 2-0 aan Spartaanse zijde. Via een vrije bal noteerde Rodenburg haar eerste treffer, en niet veel later kwamen zij zelfs op gelijke hoogte. Sparta liet echter strijd zien en scoorde drie treffers op rij. Daarna drukte de scheidsrechter van dienst zijn stempel op de wedstrijd en Sparta kreeg in deze fase van de wedstrijd maar liefst 4 (!) strafworpen tegen. Hierdoor kwam Rodenburg na zestien minuten spelen weer op gelijke hoogte, 7-7.

Er brak een doelpuntloze periode van 10 minuten aan, waarin het alles behalve saai was. Beide ploegen creeerden hun kansen wel, maar het gat van de korf werd niet gevonden. Met nog 5 minuten in de eerste helft te spelen kwam Rodenburg voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Dit gaf de Leekster moed, maar Sparta had vrijwel direct een antwoord op deze goal. Nog een keer liet Sparta Rodenburg op voorsprong komen, wat achteraf ook de laatste keer zou zijn. Vlak voor het rustsignaal schoten de Zevenhuisters de 10-9 binnen.

In de rust wist Sparta waar ze moesten gaan verbeteren en moesten gaan profiteren van de, soms rare, beslissingen van de leidsman uit Wolvega. Vol goede moet stapten de acht pupillen van Jan Willem Venekamp de hal weer in. Toen ook Rodenburg weer in de hal verscheen kon men beginnen aan de tweede helft. Sparta zou er in de tweede helft geen twijfel over laten bestaan wie deze avond de punten mee zou nemen. De gehele tweede helft namen de Zevenhuisters het initiatief en het eigenlijk nooit echt meer spannend. Met nog 15 minuten op de klok was de wedstrijd zo goed als gespeeld. Op het scorebord stond toen een 18-12 tussenstand.

Sparta wist in deze fase van de wedstrijd verzorgd korfbal te laten zien, iets waar het de afgelopen weken nog wel eens aan ontbrak. Sparta toonde strijdlust en had plezier. Via 19-14 trokken de Spartanen uiteindelijk overtuigend de zege naar zich toe. Na 60 minuten korfbal won Sparta de derby met 22-15! Deze overwinning zorgt ervoor dat Sparta weer een beetje lucht krijgt en zich weer naast Rodenburg op de ranglijst nestelt.

Met nog drie wedstrijden te gaan ligt alles nog volledig open in de Tweede Klasse A en zal de Gebroeders Brink-formatie ook volgende week weer alles moeten geven. Volgende week zaterdag speelt Sparta om 17.50 uur haar wedstrijd tegen Vitesse. Alle support is hierbij weer nodig. Wij zien jullie graag in de Drenthehal te Beilen.