Langste wasstraat van Leek krijgt vorm!

LEEK – Met de aankoop van het voormalige pand van H&H Interauto op de hoek Tolberterstraat-Euroweg, welke momenteel een totale metamorfose ondergaat, heeft de Leekster ondernemer Arjan Schuiling de mogelijkheid verwezenlijkt om een super moderne autowasstraat met servicestation te realiseren.

Met het verbouwen en verfraaien van het pand aan de buitenzijde en het inpandig volledig te renoveren en opnieuw in te delen ontstaat een prachtig gebouw om te zien. Ook de directe omgeving rondom het pand wordt opnieuw ingericht waarmee deze toplocatie nabij de rotonde het aanzien straks  weer meer dan waard is. Een totale verbetering ook voor de entree van Leek, dat op die locatie jarenlang een haveloze aanblik en uitstraling gaf.

‘’Carwash Leek, voor binnen én buiten, is een supermoderne wasstraat die alle technische mogelijkheden en snufjes herbergt. Hiervoor is niet alleen aan de buitenzijde het pand volledig gerenoveerd, ook inpandig zijn grote veranderingen aangebracht waardoor het mogelijk werd onze plannen ten uitvoer te brengen’’, zo vertelt eigenaar Arjan Schuiling in samenspraak met Gerard Strikwerda die na de verwachte opening medio Mei de totale bedrijfsvoering gaat doen. “We kunnen straks rond 40 auto’s per uur bedienen. De bedoeling is dat er geen, of in ieder geval heel weinig, wachttijden zullen zijn. Aanrijden en wassen, dat is de bedoeling”

Handmatig wassen
‘Alle auto’s worden eerst handmatig voorgewassen. Alle moeilijke punten worden door mensenhanden gereinigd waarna men door de wasstraat gaat. Men kan in de auto blijven zitten terwijl de auto langzaam door de lange wasstraat wordt getrokken en het gekozen wasprogramma ondergaat. Men kan ook kiezen voor uitstappen. Ieder die een wasbeurt heeft laten doen bij ons mag daarna desgewenst en helemaal gratis in de hal naast de wasstraat de auto stofzuigen/reinigen. Hiervoor zijn een twaalftal plekken ingericht. Er zijn op alle ‘’werkplekken’ luchtpistolen waarmee het dashboard en in de auto aanwezige roosters e.d. schoon geblazen kunnen worden. Ook kan men hier in een speciale machine de automatten laten wassen en drogen. Onderdak schoonmaken en nooit meer in de regen of in de kou!

In de loop van het jaar is de bedoeling dat we een ‘’full-service’ kunnen aanbieden. Na aankomst de sleutel afgeven, de gewenste benadeling van de auto doorgeven en terwijl de auto de behandeling(en) ondergaat zelf lekker verpozen in het dan ingerichte ‘Carwash-café’, genietend van een krantje of werken op de laptop en onderwijl genieten van een zelf gekozen drankje’. 

Servicestation
‘’In het pand komt ook een Servicestation voor (kleine)reparaties en onderhoud. Gerard Strikwerda, die een garage heeft in Noordwijk (Gn), opent hier een servicestation dat bemand wordt door terzake kundig personeel. Niet alleen is Strikwerda verantwoordelijk voor het servicestation, hij doet straks ook de totale bedrijfsvoering van het Carwash station hier in Leek. Hij is vanaf de opening het aanspreekpunt en het is voor iedereen fijn te weten dat hij een jarenlange ervaring heeft in de autobranche en derhalve terzake kundig is’’, aldus Arjan Schuiling, die zich na realisatie van dit project weer met zijn andere zaken gaat bezighouden.

‘Tegenover het Carwashpand (Euroweg 7) realiseren we tegelijk  een ’doe het zelf carwash’ met roll-over systeem. Daar realiseren we drie wasboxen die dag en nacht en op elk gewenst tijdstip gebruikt kunnen worden. Dit is een onbemand station, dus echt bedoeld voor de ‘doe het zelvers’. Er is eveneens een wasplek voor campers, busjes, en kleine bedrijfsauto’s (hoogte 2.70 meter). Een verhoogd trapgedeelte is aanwezig waardoor men ook bij het dak van de voertuigen kan om deze te reinigen. Mattenklop installaties zijn uiteraard ook aanwezig op dit station. Tezamen vormen  beide stations een zeer compleet gebeuren. Een auto wasbelevenis voor elke automobilist’’, aldus de beide heren lachend.

Voordeel
‘’Carwash Leek is straks, na de verwachte opening medio mei, alle dagen tot 19.00uur geopend. Ook bestaat de mogelijkheid voor zowel particulier als bedrijf om online waspassen aan te schaffen en te betalen. Met de passen geniet men behoorlijk voordeel. Bedrijven kunnen meerdere auto’s (of alleen op kenteken) hiervan laten genieten.  Plus het gemak dat de kosten op één factuur binnenkomen. Overzichtelijk en geen rompslomp. Tevens bieden we in de nabije toekomst speciale acties en actiedagen als b.v. een seniorendag en andere themadagen. Senioren kunnen desgewenst hulp krijgen bij het gebruik van de wasstraat.”

Het is straks bij Carwash met smerige auto er aan de voorzijde in en aan de achterzijde van het gebouw schoon weer uit! Carwash is gevestigd op de hoek  Euroweg/Tolberstraat nabij de rotonde. De entree van het dorp krijgt door Carwash eindelijk weer een keurig (en schoon!) gezicht!

   
Back to top button