Flinke Pink 2016: Volop in beweging!

LEEK – Het 4 daagse festival Flinke Pink is inmiddels een begrip in Leek en omstreken. Nog ieder jaar wordt het festival groter en diverser. De schitterende locatie Podium Nienoord, midden in de bossen van het gelijknamige Landgoed in Leek lijkt hierdoor nu al garant te staan voor weer een lang weekend outdoor feesten tijdens Pinksteren, dit jaar van 13 t/m 16 mei.

Flinke Pink is één van de meest vernieuwende en drukstbezochte evenementen van Leek en omstreken. Ontstaan in de jaren 80 en sinds begin jaren 90 georganiseerd door Sikko Cazemier van het gelijknamige verhuurbedrijf die voor de organisatie wordt bijgestaan door Mark Mozes uit Leek.

Na jarenlang een 1 daags festival te zijn geweest is vanaf 2003 het evenement uitgegroeid, eerst naar 2, later tot 3 en sinds 2013 tot 4 dagen met een zeer gevarieerd programma.

Ook de meest recente toevoeging, Flinke Pink 90`s op vrijdagavond, blijkt een schot in de roos te zijn. De hele avond staat in het teken van muziek uit de 90`s en zorgt er voor dat de bezoekers nog éénmaal het gevoel van toen beleven. Net als voorgaande jaren draait dj J-nasty op zondagmiddag lekkere dancemuziek begeleid door diverse live muzikanten. De zondagmiddag leent zich ook uitstekend voor een picknick op het gazon voor het openluchttheater! Op maandag staan er maar liefst 6 livebands op het podium, onder andere de 4 finalisten van POP Groningen Talent Award. Daarnaast treden Nouked (Anouk coverband) en Cheerz op!

Het Flinke Pink Festival duurt dus 4 dagen en begint dit jaar op vrijdagavond (vanaf 20 uur) met muziek uit de 90’s. Zaterdagavond (vanaf 19 uur) wordt de knop omgezet naar de diepe beats van hardstyle. Zondagmiddag staat in het teken van dance muziek begeleid door live-muzikanten en `s avonds staat Flinke Pink in het teken van de White edition waarin house, trance en dance worden afgewisseld.

Maandag wordt het festival in stijl afgesloten (vanaf 11 uur) met 6 bands en de finale wordt verzorgd door 2 dj’s.

 

De entree bedraagt dit jaar €. 2,50 per avond. Daarnaast is er aan de kassa van Podium Nienoord een passe-partout verkrijgbaar waarmee men voor €. 5,00 alle avonden onbeperkt toegang heeft. Het festival is zondagmiddag en maandag overdag gratis te bezoeken.

 

Meer informatie is te vinden op www.flinkepink.nl en www.facebook.com/flinkepink.

   
Back to top button