Cel en taakstraf voor 19-jarige man uit Leek voor woninginbraak Groningen

LEEK/GRONINGEN – Een 19-jarige man, die in een opvang in Leek woont, moet voor een woninginbraak in Groningen twee weken de cel in: een straf die de man in voorarrest heeft uitgezeten.

Ook moet de man een eerder voorwaardelijke opgelegde straf van vier maanden cel in de vorm van een taakstraf van 160 uur uitvoeren. Daarnaast krijgt hij een alcohol en drugsverbod en moet hij zich ambulant laten behandelen.

De man is juist met een behandeltraject begonnen en het lijkt erop dat hij een positieve inslag heeft gevonden. Die weg moet hij vooral blijven bewandelen, zei de rechter maandag.

Met stiefvader op stap
Samen met zijn 31-jarige stiefvader werd de man betrapt in een woning in de Medanstraat in Groningen. De mannen waren rustig bezig de buit klaar te zetten, toen zij door agenten werden overlopen. De bewoonster had het gerommel in haar woning gehoord en de politie gebeld. De inbrekers waren onder invloed van drank en drugs.

Op het goede pad
De zoon heeft ondanks zijn jonge leeftijd al een flink strafblad opgebouwd. Met de start van de behandeling lijkt het erop dat hij zijn leven weer op de rit krijgt. Hij moet het slachtoffer ruim 500 euro aan schadevergoeding betalen. Een proeftijd van drie jaar moet de man op het rechte pas houden.

De zaak tegen de stiefvader werd eerder aangehouden, omdat rapporten ontbraken en de man vanuit een psychiatrische kliniek niet was aangevoerd.

Bron: RTV Noord

   
Back to top button