Droom van honkbalster Inger Wieringa uit Tolbert wordt werkelijkheid

LEEK – Ter voorbereiding aan het WK speelt het Nederlands dames honkbalteam oefenwedstrijden tegen alle clubs waar de dames zelf spelen. Afgelopen woensdag 10 augustus was het de beurt aan het team van Inger Wieringa ( The Wombats uit De Bilt ).

Inger, die op 8 jarige leeftijd begon met honkbal bij BSC Knights uit Leek, is samen met 19 andere dames geselecteerd door de coaches Eddie Dix, Ramon Rijgersberg, Marko Winkel en Marc Neville.

Het heren 2 team van The Wombats, waar Inger normaal speelt,  bleek een geduchte tegenstander aangezien de heren er op gebrand waren van hun enige dame, die nu “international” is te winnen. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door The Wombats met 11 – 3. De wedstrijd was zeker de moeite waard om te zien. Alle speelsters en spelers hadden veel plezier en zo moet honkbal ook gespeeld worden. Dit was ook te zien aan het bezoekers aantal, waarbij de voorzitter opmerkte dat er meer mensen op de wedstrijd afgekomen waren dan bij een kampioenswedstrijd.

In de aanloop naar het WK vertrekt het Nederlandse dames honkbalteam op 27 augustus voor een trainingskamp naar het Japanse Ureshino, waarna op 1 september per boot de oversteek naar Busan in Zuid Korea gemaakt wordt.

De geselecteerde dames zijn: Loes Asmus (Berwick Dodgers, Australië), Thari Diefenbach (Toronto Fusion, Canada), Susan Erades (Biento), Berber Jansen (Amsterdam North Stars), Maaike Haak (Rooswijk), Marijke van Veen (DSS), Anouk Vergunst (Hitmanics), Ciska Welboren (Double Stars), Maud Werkman (HSV Thamen), Sascha Egas (Amsterdam Pirates), Famke Gildemacher (Double Stars), Annemiek Koehorst (Quick Amsterdam), Esther Maliepaard( HSCN Nuenen), Isabelle Markies (Amsterdam Pirates), Sofie van de Wiel (Meppers Eersel), Marije Filius (Quick Amsterdam), Kyra van Genderen (Blue Hitters), Bianca Mooi (Double Stars), Winke Verdick (Quick Amsterdam) en Inger Wieringa ( The Wombats ).

Echter het team wordt niet financieel gesteund door de KNBSB of andere bronnen, zodat het team volledig afhankelijk is van vrijwilligers en donaties, maar vooral ook van bijdragen vanuit de speelsters zelf.  Zo betalen zij naast de vliegtickets, ook het materiaal en de verplichte teamkleding grotendeels zelf. Daarom is Inger een donatie/sponsorwerving actie begonnen o.a. in de kantine van BSC Knights, in het clubhuis van de Wombats, in de Poiesz supermarkt in Tolbert en bij haar studievereniging.

Zij gaat uit van het motto: “alle kleine beetjes helpen” en hoopt dat ook u hieraan een bijdrage zou willen leveren. Zij heeft hiervoor een speciale rekening geopend, dus mocht u haar of het team willen helpen, doneer. NL88RBRB8812228259 t.n.v. I.M. Wieringa te Utrecht

Om het gehele team te steunen is een bijdrage welkom via: http://www.dreamordonate.nl/6141-help-het-nl-team-naar-het-wk

 

   
Back to top button