Nederlands Politie Orkest komt naar Leek

LEEK – Op zaterdag 3 september a.s. wordt het ‘volle bak’ op Podium Nienoord. Het ruim 50 personen tellende orkest van de Nederlandse Politie verzorgt op het podium een uniek openluchtconcert.

Het Nederlands Politie Orkest
Het Nederlands Politie Orkest (NPO) is een fenomeen in de muziekwereld. Het zeer professionele orkest is het paradepaardje van de Nederlandse Politie. Het NPO is een symfonisch blaasorkest. De instrumentale bezetting is symfonisch getint en is naast de gebruikelijke instrumenten zoals hoorns, bassen, trompetten en trombones, uitgebreid met specifieke instrumenten zoals althobo, basgitaar, synthesizer en marimba. Door deze uitgebreide bezetting kan het orkest vrijwel alle muziekgenres aan en dat zie je terug in het repertoire. Het optreden van dit orkest garandeert een prachtige, muzikale avond met een afwisselend programma. Dit jaar heeft het orkest hard gewerkt aan een nieuw repertoire en een nieuwe ‘show’, compleet met beeldmateriaal.

Manager van het orkest, Piet Linnebank ziet uit naar het optreden in Leek “Podium Nienoord is een prachtige, unieke locatie waar ons concert zeer goed tot zijn recht zal komen”.  Het NPO heeft een druk programma, met ca. 25 optredens per jaar, in binnen- en buitenland. Het is een graag geziene gast op veel uiteenlopende evenementen en taptoe’s.  De organisatie verwacht veel publiek en adviseert bezoekers dan ook van tevoren kaarten te kopen. In de voorverkoop kunnen kaarten gekocht worden bij de bekende verkoopadressen tegen een gereduceerd tarief van €7,50.  Het is ook mogelijk kaarten online te kopen. Kijk hiervoor op de website www.podiumleek.nl. Aan de kassa kosten de kaarten op 3 september €10,-.

Activiteiten op het podium
Na het optreden van het NPO op 3 september a.s. wordt in het weekend daarna, op 10 september een Open Podium georganiseerd, gecombineerd met een rommelmarkt. Muziekgezelschappen, bandjes, dansgroepen, cabaretiers, goochelaars, toneelverenigingen: iedereen die dat wil, mag zaterdagmiddag 10 september gratis gebruik maken van het Podium om zijn of haar kunsten te vertonen. Mail voor 2 september naar [email protected] om je plek op het podium te reserveren!

Ook is het die dag mogelijk je rommel te verkopen op het terrein van Podium Nienoord! Stichting De Zijlen organiseert tussen 10 en 16 uur een rommelmarkt.

Op 17 september staat Podiumplezier op het programma. Een gezellige en leerzame middag vol activiteiten. Kinderen van 8 jaar of ouder  leren pannenkoeken bakken van een echte pannenkoekenbakker. Jelle van Zomeren van Pannenkoekenburcht Nienoord is graag bereid zijn pannenkoekengeheimen met de kinderen te delen. Samen met medewerkers van IVN Leek-Nietap leren de kinderen alles over bijen en maken ze kennis met de wereld van de bij in het bijenspel. Op het podium kunnen de kinderen een workshop steeldrummen volgen, gegeven door Paula James van PanMagic. De kinderen worden begeleid door vrijwilligers van Agora. Deelname aan deze middag is gratis. Wel graag van tevoren opgeven door het sturen van een mail naar [email protected], o.v.v. opgave Podium Plezier.

Het podium
Het is dit seizoen al flink druk geweest op Podium Nienoord. Het publiek weet de locatie steeds beter te vinden voor de vele uiteenlopende activiteiten. Het seizoen startte met de aftrap door Flinke Pink en daarna was er vrijwel ieder weekend iets leuks te beleven op het podium. Heb je iets te vieren en zoek je een geschikte locatie? Of wil je een activiteit organiseren? Het podium wordt door stichting Openluchttheater Podium Nienoord verhuurd en particulieren kunnen al vanaf 55 euro gebruikmaken van het podium en het omringende terrein. Ook commerciële partijen kunnen het podium huren. Daarnaast organiseert het bestuur van de stichting zelf verschillende evenementen voor een divers publiek. Hierbij wordt voor een aantal evenementen samengewerkt met lokale bedrijven en instellingen. 

Voor het organiseren van de verschillende activiteiten en voor algehele ondersteuning is het bestuur van de stichting overigens nog op zoek naar vrijwilligers. Ook het bestuur kan nog uitbreiding gebruiken. Op de website www.podiumleek.nl vind je alle informatie over het podium en de activiteiten.

Eigen foto

   
Back to top button