Lil Kleine en SLAM on tour komen naar Leek tijdens Scholenfeest!

LEEK – Het bruist van de (sport) activiteiten in de Rodenburghal in Leek! De hal, oorspronkelijk gebouwd in 1965, stond jarenlang op de nominatie om gesloopt te worden maar Sikko Cazemier uit Tolbert zag er brood in en kocht de hal ruim 5 jaar geleden, na jarenlange leegstand, op van de gemeente Leek.

Na een eerste renovatie werd de hal in de periode 2011 – 2013 door Donar gebruikt als trainingslocatie maar inmiddels is de Rodenburghal weer de thuisbasis voor tal van Leekster sportverenigingen. Daaronder tafeltennisver. Rotak, de zaalvoetballers, volleyballers en floorballers van Sportclub Rodenburg, EMOS, NAS, de damesteams van VV Nieuw Roden, Shisundo Leek en anderen. Komende winterperiode gaan ook de 3 Leekster korfbalclubs (Rodenburg Leek, Sparta Zevenhuizen en OWK Oostwold) hun competitiewedstrijden weer spelen in de Rodenburghal.

Fitnesscentrum
Behalve sporthal biedt de Rodenburghal tegenwoordig ook een volwaardig fitnesscentrum, Fitclub Rodenburg. Met 2 groepsleszalen, een spinningzaal en zaal met de nieuwste fitnessapparatuur is het aanbod zeer breed. Bij Fitclub Rodenburg kan men ook terecht voor fysiotherapie, personal training en voedingsadviezen. Daarnaast worden er regelmatig buitenactiviteiten georganiseerd zoals bootcamp, loopclinics en mountainbiketrainingen.

Evenementen
Sinds medio 2015 zijn grotere evenementen (tot 2000 personen) toegestaan in het complex op Sportpark Rodenburg.

Om dit mogelijk te maken werd de gebruiksregels door de gemeente Leek verruimd en werd de grote hal voorzien van 6 dubbele nooduitgangen. Gelijktijdig kreeg ook de buitenzijde van het pand een metamorfose.

Voor het komende seizoen staat er veel op de evenementenkalender. Naast het ABBA Tribute concert van begin september staan er het komende half jaar optredens gepland van o.a. Basix (DK), Popkoor Leek, Jan & Anny (BZN) met band, Lil Kleine, SLAM! On Tour, Killer Queen, Jannes en Django Wagner! Daarnaast krijgt het Leekster Muziekfestival met medewerking van alle Leekster muziekverenigingen een vervolg in 2017.

Ook zijn er nog andere evenementen gepland waaronder de beurs VrouwenVisie op 1 oktober, het Speelparadijs tijdens de herfstvakantie en DansSpektakel Leek op 10 december.

Meer info over de Rodenburghal op www.facebook.com/rodenburghal, www.rodenburglive.nl en www.fitclubrodenburg.nl.

Foto: Zanger, rapper, acteur en presentator Lil Kleine komt vrijdag 11 november naar Scholenfeest Leek in de Rodenburghal.

 

   
Back to top button