Rodenburg verliest thuis van WSS

LEEK – Afgelopen zondag speelde Rodenburg haar tweede thuiswedstrijd van het seizoen tegen WSS uit Oude Pekela. Vorig jaar wisten de Rodenburgers vier keer van WSS te winnen en Rodenburg begon dan ook positief aan de wedstrijd.

Aan het begin van de wedstrijd gingen de scores om en om. Bij een 2-3 achterstand miste Rodenburg een strafworp maar wist kort daarna alsnog te scoren. Met zelf veel doelpunten van afstand en af en toe wat ongelukkige doelpunten tegen, wist WSS bij een 7-9 tussenstand voor het eerst een verschil van meer dan één doelpunt op het scorebord te zetten. In deze fase haperde het even bij Rodenburg maar al snel wisten zij hun spel weer op te pakken en kwamen zij terug tot 9-9. Vlak voor de rust wist Rodenburg een 12-11 voorsprong te nemen, helaas kwam WSS op 12-12 door een strafworp.

In de tweede helft was het duidelijk dat Rodenburg verdedigend minder moest weggeven en aanvallend de lijn van de eerste helft moest doortrekken. Gedurende de tweede helft bleek dit toch lastig. Verdedigend stond Rodenburg een stuk beter en maakte betere keuzes, maar aanvallend stokte het. Vooral de fysiek spelende heren bij WSS maakte het de Rodenburg rebound lastig. Ondanks dat wist Rodenburg richting het einde van de tweede helft toch weer op voorsprong te komen, 17-16. Helaas bleek dit niet afdoende, met nog 1,5 minuut te spelen maakte WSS gelijk. Met nog enkele seconden op de klok kreeg WSS nog één keer de bal in hun aanval. Rodenburg probeerde het dicht te houden maar helaas forceerde WSS een strafworp en die werd benut. Direct daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd, waardoor WSS met 17-18 won.

Na het eerste nam Rodenburg 2 het tegen WSS 2 op. Na een sterke eerste helft en een solide tweede helft won het tweede terecht met 18-13 van WSS. Volgende week gaat Rodenburg op bezoek bij Olympia in Twijzel. Vanaf 14.30 is het aan Rodenburg om weer de volle winst te pakken. Het tweede zal eerder op de dag in Oostwold tegen medekoploper OWK aantreden.