OWK 1 dankt zege tegen ZKC’19 1 aan verdedigingsvak

OOSTWOLD – Ondanks dat de zomer op papier al weer voorbij is, was er zondag 25 september toch zeker sprake van zomerse taferelen.

Een flink zonnetje, een zuchtje wind en flink wat publiek. Op deze zonnige dag mocht de CINX-formatie op pad naar het welbekende Zuidwolde, voor de wedstrijd tegen ZKC’19. Het 2e team liet zien dat het zich wilde revancheren ten opzichte van vorige week en hield geen spaan heel van de tegenpartij. Door goed samenspel en werken voor elkaar, stond er na 70 minuten spelen een monsterscore van 17-34 op het scorebord.

Hierna was het de taak van het 1e team om te strijden voor de winst. Vooraf gaf coach Michel Daling al aan dat ZKC’19 een ploeg is die je zeker niet moet onderschatten, ondanks dat het nog met nul punten de laatste plaats bekleed. Het eerste van ZKC’19 is een jong team, dat makkelijk kan scoren. Dat bleek dan ook gedurende de eerste helft. OWK creerde goede kansen maar wist deze niet makkelijk om te zetten tot scores. De Zuidwoldenaren maakten hier dankbaar gebruik en wisten hierdoor goed bij te blijven. Tot aan de rust bleven de doelpunten schaars, maar kon de CINX formatie in het voordeel blijven en met ene 8-10 de kleedkamers opzoeken.

Coach Michel Daling hamerde erop om door te blijven gaan en het vertrouwen in elkaar te houden en uit te spreken. In de tweede helft moeten dan de goede aanvallen uiteindelijk ook leiden tot doelpunten. Helaas bleek het anders.

Ook in de tweede helft stokte het produceren van doelpunten. Het sterke verdedigingsvak heeft hierin zeker een compliment verdiend; zij hielden ZKC’19 ook van het scoren af, waardoor OWK een kleine voorsprong kon behouden. Om het tij te keren werden enkele wissels ingezet. Desondanks keek OWK kort voor tijd tegen een gelijkspel aan. Dit was het moment om het rendement te halen en kansen af te maken. Aanvoerder Gert Schuitema, vond in de laatste minuten zijn schot terug en scoorde de laatste o zo belangrijke goals. Met een einduitslag van 14-16, kon OWK gelukkig weer vrijuit ademen en de punten mee naar huis nemen.

Al bij al een dag met ‘mixed feelings’. OWK 2  heeft laten zien wat mogelijk is en zullen dit zeker meenemen naar de aankomende beker en competitiewedstrijden. Het 1e heeft ondanks goed spel niet alles uit de wedstrijd kunnen halen wat er in zat. Tijd om dat volgende week recht te zetten. Dan komen de bekende blauwhemden van Wez Handich op bezoek in Oostwold. Wees welkom en steun de CINX formatie.