Borg Nienoord compleet met LEGO-steentjes gebouwd

GROOTEGAST/LEEK – Sinds de Paasdagen is het LEGiO-museum open in het voormalige pand van LEGO Nederland aan de Legolaan te Grootegast. Een plek met heel veel LEGO niet alleen om te bekijken, maar waar ook zelf mee gebouw kan worden.

De bezoekersaantallen zijn boven verwachting. De inschatting vooraf was dat er jaarlijks 8.000 bezoekers zouden komen, echter na een half jaar zijn dit er al 10.000!

Een echte publiekstrekker in het museum is de grote modelstad van LEGO. Hierin stond vanaf de opening al borg Nienoord. Echter was het pandje nog niet helemaal af en er waren uit nood wat verkeerde kleuren steentjes gebruikt. Een paar weken geleden is het gebouw uit de stad gehaald en helemaal “gerenoveerd”. Zo zit er nu o.a. een nieuw dak op, is het terras helemaal aangekleed en zijn er andere hekjes gebruikt voor de afwerking. En om het compleet te maken is er een rijtuigje van LEGO gebouwd. Nu staat de borg weer op zijn plek en is nu eindelijk helemaal af! Wilt u hem eens komen bekijken, kijk dan op de website van het museum voor de openingstijden: www.legiomuseum.nl.

Het museum is ook nog op zoek naar sponsoring. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld hun pand in ruil voor sponsoring na laten bouwen, wat dan onderdeel gaat uitmaken van de grote modelstad. Ook kunt u het museum steunen door uw Sinterklaascadeaus in de LEGO-winkel van het museum te kopen.

   
Back to top button