Gemeente Leek legt ambities duurzaamheid voor meer jaren vast

LEEK – Het college van Leek heeft het Masterplan Duurzaamheid 2016-2020 vastgesteld. Wethouder Hans Morssink: “Duurzaamheid is een thema waar je lang over kunt blijven praten, maar de bedoeling is vooral ook om met elkaar aan de slag te gaan. Het beleidsstuk helpt ons om duurzame ontwikkeling tastbaar en concreet te maken.”

Duurzaamheid op alle niveaus
Duurzaamheid leeft op allerlei niveaus: bij inwoners, bedrijven, instanties én overheden. “Ons college wil samen met inwoners, bedrijven en maatschappelijke partners een duurzame richting inzetten de komende jaren. Bijvoorbeeld bedrijven in de gemeente zien duurzaam ondernemen ook steeds vaker als een kans en investeren hierin.” De gemeente Leek ondersteunt en faciliteert verschillende initiatieven van inwoners en bedrijven, waaronder een zonnewal in Oostwold.

Voorbeeldfunctie
In het masterplan staan ook enkele speerpunten voor de gemeentelijke organisatie. Morssink: “We willen als gemeente een voorbeeldfunctie vervullen. De komende jaren gaan we bijvoorbeeld honderden lichtmasten voor openbare verlichting vervangen door ledverlichting en energiemaatregelen toepassen in onze gebouwen”. Door zelf duurzaam te handelen, laat de gemeente zien hoe het kan.

Raad
Het Masterplan Duurzaamheid 2016-2020 wordt behandeld tijdens de vergadering van de raadscommissie op woensdag 26 oktober 2016 en de raadsvergadering op donderdag 3 november 2016.

   
Back to top button