KNSB-bekeravontuur Leekster schakers voorbij

LEEK – Voor het tweede achtereenvolgende seizoen mochten de schakers van Leek 1 als verliezend NOSBO-finalist meedoen aan de KNSB-beker.

Op vrijdag 21 oktober j.l. was het KNSB-team van HSP/Veendam 1 de tegenstander. De eerste uren konden de Leeksters goed meekomen, maar daarna hadden de KNSB-spelers aan enkele foutjes genoeg om de wedstrijd naar zich toe te trekken. De tegenstander van Bouma, met een rating van ruim 2000, benutte zijn pionmeerderheid goed en Bouma kon opgeven. Doller belande na een goede partij in een remisestelling, waartoe beide schakers toen besloten. Westerlaan had het initiatief in zijn partij, maar leidde door een onnauwkeurigheid materiaalverlies en legde zijn koning om. Heijnen bracht de eerste bord speler van HSP/Veendam aan de rand van de afgrond, maar die sleepte er door goed verdedigen alsnog een remise uit. Dit betekende een eindstand van 3 – 1 voor de bezoekers.

Leek 1 speelt verder in de NOSBO-beker, en wel op 15 november 2016 uit tegen Lewenborg 1. Na vijf ronden in de interne competitie gaat Doller aan de leiding, op de voet gevolgd door Huisman en Bouma.

   
Back to top button