Sinterklaas en pieten komen op 12 november in Leek

LEEK – Eerder dit jaar besloot de Handelsvereniging Leek-Nietap enkele belangrijke evenementen zelf te organiseren. “Uitgangspunt was dat de opzet van de evenementen grootser zouden worden, zodat ze meer publiek trekken om te laten zien wat Leek te bieden heeft voor het (winkelend) publiek”, aldus voorzitter Alwin Piest.

Het eerste evenement dat de HV zelf organiseerde was de Wandelvierdaagse, waarop de organisatie zeer succesvol terug kijkt. Het tweede evenement dat de Handelsvereniging organiseert is de Intocht van Sint Nicolaas. Ook nu is wederom gekozen voor een grootse opzet, welke ook weer Leek Breed wordt georganiseerd. Met een groep enthousiaste vrijwilligers, bedrijven en andere organisaties uit Leek wordt een spectaculair Sinterklaasfeest georganiseerd.

Zoals vroeger ook het geval was, zal Sinterklaas na de Landelijke intocht voet aan wal zetten in Leek. Daarom zal Sint Nicolaas op zaterdag 12 november 2016 in Leek aankomen. Om 14.00 uur zal het programma starten in de haven van Leek.

In tegenstelling tot voorgaande jaren zal Sinterklaas geen rondgang door het dorp maken, maar direct naar een groot podium gebracht worden welke hiervoor speciaal zal worden opgebouwd op De Dam. Sinterklaas heeft aangegeven naast vele Pieten ook zijn twee bekendste Pieten mee te nemen naar Leek. Coole Piet en Danspiet, bekend van serie Club van Sinterklaas, zullen beiden hun grootste hits zingen op het podium. De twee Pieten zijn momenteel te zien in de Bioscoopfilm “Geblaf op de Pakjesboot” .

Na afloop van het programma zullen de kinderen Sint Nicolaas en zijn Pieten begeleiden naar de Borg Nienoord, waar Sinterklaas tradtioneel logeert op uitnodiging van Museum Nienoord.

Op 20 november kunnen de kinderen ’s middags op visite bij Sinterklaas op de Borg. Ze mogen dan kijken waar hij slaapt en logeert. En er zal door Museum Nienoord een leuke speurtocht worden georganiseerd met een verrassend doel.

Hiermee gooit de Handelsvereniging opnieuw hoge ogen in hun doel om Leek te promoten bij een groot publiek uit de gehele regio. Meer informatie is te vinden op de speciale Facebookpagina sintinleek en op de website www.sintinleek.nl.

   
Back to top button