Sparta onderuit tegen De Granaet

LEEK/ZEVENHUIZEN – Afgelopen zaterdag speelde de Zevenhuister hoofdmacht, na lang wachten eindelijk haar eerste thuiswedstrijd, in de vertrouwde Rodenburghal te Leek. De afgelopen weken had de ploeg van Leo van der Lei laten zien dat zij, met dynamisch korfbal, mooie wedstrijden neer kunnen zetten. Vandaag kwam het Friese De Granaet uit Dokkum op bezoek. Op het veld hadden beide ploegen elkaar ook getroffen en wonnen de Dokkumers nipt.

Na het voorstellen van de spelers en pupillen van de week gaf de scheidsrechter het startsignaal voor de wedstrijd. Sparta opende direct van afstand, echter had De Granaet hier weer snel antwoord op. In het begin van de wedstrijd vielen de doelpunten over en weer. De Granaet wist halverwege de eerste helft een gaatje te slaan (3-8). Sparta toonde, net als de afgelopen weken, een vechtersmentaliteit en kwam terug tot 7-8. Een aantal vrije ballen zorgden ervoor dat Sparta met een achterstand van 7-12 de kleedkamers in ging.

Sparta opende de tweede helft met een kansje bij de korf, maar hier hadden de Friezen meteen weer antwoord op. Sparta kon de tweede helft niet meer dichterbij komen dan drie goals (10-13). Daarna gooide De Granaet de wedstrijd definitief op slot. In het laatste kwartier strooide de scheidsrechter met strafworpen voor zowel Sparta als De Granaet. Bij een 15-23 eindstand floot de leidsman af en gingen de punten verdiend mee naar Dokkum.

Komende zaterdag gaat Sparta op bezoek bij Vlug & Vaardig. Zaak om dan weer punten te pakken en aansluiting te houden met de ploegen bovenin. Rond de klok van 18.50 uur zal Sparta 1 – Vlug & Vaardig 1 beginnen. Zorg dat je er bij bent.