Woningbouwplannen voor locatie De Tweemaster Leek

LEEK – Woningcorporatie Wold & Waard en de gemeente Leek hebben een principeakkoord bereikt over de verkoop van de voormalige basisschool en gymzaal De Tweemaster aan de Wethouder Iwe Hutstraat te Leek.

De woningcorporatie wil op deze locatie 24 nieuwe sociale huurwoningen realiseren en het college werkt hieraan mee. Het worden zogenaamde tweeslaapkamerwoningen volgens het “nul op de meter”-principe. Dit zijn woningen zonder gasaansluiting, waarbij het netto energiegebruik tot nul wordt gereduceerd door slim gebruik te maken van energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen.

Onderdeel van het plan is dat de gemeente fors investeert in het omliggende openbaar gebied en het op duurzame wijze inricht met onder meer voldoende groen, parkeerplaatsen, gescheiden rioolstelsels en openbare LED-verlichting.

Het gehele plan past in het gezamenlijke volkshuisvestingsbeleid en benadrukt de duurzaamheidsambities van beide partijen.

De globale planning is er op gericht in het voorjaar van 2018 de woningen in gebruik te nemen. Daarvoor moeten nog de nodige stappen worden ondernomen, zoals de voorbereiding van het plan, de sloop van bestaande panden, de noodzakelijke wijziging van het bestemmingsplan, et cetera.

De planvoorbereidingen starten in 2017. De uitwerking en de verdere aanpak komen in overleg met omwonenden tot stand, zodat een gedragen plan wordt gerealiseerd. 

De locatie De Tweemaster wordt eind 2016 in eigendom overgedragen aan Wold & Waard. De school en de gymzaal werden medio 2015 buiten gebruik gesteld. Het gebruik werd verplaatst naar respectievelijk Samenlevingsschool De Stapsteen en naar nieuwere sportaccommodaties in Leek. Nadien is er door de gemeente leegstandsbeheer ingesteld. Dit wordt voorlopig onder eigendom van Wold & Waard voortgezet.

   
Back to top button