Figuranten gezocht voor opnames Vechtershart van NPO3 in Leek

LEEK – Na een succesvol eerste editie organiseert North vs The Rest op 17 december 2016 voor de tweede keer een MMA Gala in Sportcentrum Leek.

De gevechten zullen plaatsvinden in een octagon, een achthoekige ring. “Wij zijn er van overtuigd dat we wederom een spektakel kunnen neerzetten”, aldus Siebren de Jong, organisator van dit sportgala. Kaarten zijn inmiddels online verkrijgbaar!

Opnames Vechtershart NPO 3
Op vrijdag 16 en/of zaterdag 17 december zullen er in Leek opnames gemaakt worden voor het tweede seizoen van Vechtershart wat op NPO 3 uitgezonden wordt met daarin de hoofdrollen Waldemar Torenstra, Imanuelle Grives, Werner Kolf, Johan Leysen, Kenneth Herdigein en Benja Bruijning.

Er worden nog een aantal figuranten gezocht van zowel publiek tot vechters (16+). Wil je eens een kijkje achter de schermen of schitteren in een tv-serie dan is dit je kans. Ben je de hele dag beschikbaar mail dan je naam, telefoonnummer en recente foto naar [email protected] en geef daarbij aan welke dag(en) je beschikbaar bent. Per dag krijg je een onkostenvergoeding van €25.

MMA
MMA (mixed martial arts) word vaak verward met de term ‘freefight’ waar geen regels gelden, maar niets is minder waar. MMA is een sport met veel regels en strenge controles en bestaat uit een combinatie van verschillende disciplines binnen het martial arts. Je hebt het staande gevecht en het grondgevecht. “Voor vele vechtsportliefhebbers is dit dan ook de meest complete vechtsport die bestaat”, zegt mede organisator Izaak Thenu, “Bij MMA worden alle toegestane acties van bijvoorbeeld boksen, judo, Brazilian Jiu Jitsu en kickboksen met elkaar gecombineerd tot één geheel. Je dient in alle kundig te zijn om MMA goed te kunnen beoefenen.”

TABOE
In Nederland lag er jarenlang een taboe op dergelijke gala`s. Gedacht werd dat er geen regels waren en dat brute monsters in een kooi worden opgesloten. Dat dit beeld al lang achterhaalt is, blijkt door de aandacht die wereldwijd steeds meer is voor deze complete vechtsport. Het UFC is één van de grootste en succesvolste sportorganisaties die al jaren op verantwoorde manier dergelijke evenementen organiseert.

SPORTCENTRUM LEEK
Het tweede MMA gala wordt wederom gehouden in Sportcentrum Leek, waar wij al jaren met veel succes vechtsportevenementen voor amateurs en professionals organiseren. Veel huidige kampioenen hebben hier reeds hun gang naar de ring gemaakt. Op 17 december krijgt een keur aan MMA-atleten uit het hele land de kans om hun talent te laten zien. Naast een aantal amateurpartijen wordt de avond afgesloten met enkele professionele partijen.

OCTAGON
Een octagon is een achthoekige ring waarin de atleten op een veilige manier het gevecht met elkaar kunnen aangaan. Er zijn geen touwen of andere gevaren waaraan vechters zich kunnen blesseren, daarom wordt deze octagon ook wel een veiligheidsring genoemd. Er zijn namens de WFCA  kundige scheidsrechters en juryleden die toezien op de juiste beoefening van de regels, en er is een arts voor het toezicht op de medische veiligheid.

Er zijn in (Noord-)Nederland verschillende sportscholen die MMA onderwijzen. Deze scholen zijn allen aanwezig en staan te popelen om deel te nemen aan dit unieke evenement.

SOCIAL MEDIA
In de aanloop van dit MMA Gala worden er continue sporters toegevoegd aan de ‘match-list’, een laatste exemplaar is te vinden op: northvstherest.nl

   
Back to top button